Hatalmas beruházással készülnek az új Focus gyártására

Köln |

Összesen 600 millió eurót költ az amerikai a Ford a németországi Saarluis város melletti gyárának fejlesztésére. A márka ezzel készül a vadonatúj Focus sorozatgyártására.

A saarluisi gyárban a Ford 25 ezer embert foglalkoztat
Ford-felvétel

A Fordnak Németországban jelentős érdekeltsége van, a Saarluis melletti, 25 ezer embert foglalkoztató üzem csupán egy a márka gyárai és fejlesztőközpontjai közül. Kölnben is működik egy hatalmas autó- és motorgyár, az itt található kutató- és fejlesztési központ az egész világon forgalmazott Ford modellek dizájnjáért felelős. További fejlesztési központot üzemeltet a Ford Aachenben – ennek feladata a jövő technológiáinak tesztelése és mielőbbi üzembe helyezése.

A vadonatúj Focust ugyan Kölnben fogják gyártani az európai piac számára, ám ehhez elkerülhetetlen volt a gyártási kapacitások átcsoportosítása, minek következtében fejleszteni és bővíteni kellett a saarluisi gyárat.

A 600 millió eurót új gépek vásárlására, a gyár energiafogyasztását csökkentő átalakításokra, illetve logisztikai fejlesztésekre fogják felhasználni. A saarluisi gyárak energiaellátásáért felelős új generátorainak köszönhetően 20 százalékkal sikerült csökkenteni az üzem károsanyag-kibocsátását.

A Ford Europe a világ 50 piacán értékesít autókat, a társaság összesen 52 ezer embert foglalkoztat. Az első Ford modelleket 1903-ban szállították Európába, a gyártás 1911-ben indult el a kontinensen.

Ajánló