Megérkezett az új Škoda Kodiaq

Pozsony |

Nagyszabású gálaest keretében lépett múlt héten a szlovákiai piacra a Škoda első SUV modellje, a Kodiaq.

Kerekes Vica és a Škoda szlovákiai ügyvivője, Marek Růžička
Škoda-felvétel

Az est egyik sztárvendége, a Kodiaq hivatalos nagykövete, Kerekes Vica elárulta, épp a Škodával való együttműködés vette rá arra, hogy megszerezze jogosítványát. A fáradozás sikeres volt, s a losonci autósiskolai tanfolyam befejezése után idén sikeresen letette a vizsgát. A jogosítványon kívül egy vadonatúj Kodiaqot is kapott a márka képviselőitől. Első útjuk a pozsonyi bemutató után Prágába vezetett.

Csak emlékeztetőül, a Kodiaq alapárát a szlovák piac számára 21 690 euróban határozták meg. Ezért Active felszereltségű modellt kapunk, hatgangos manuális váltóval párosított 1,4 TSI benzinmotorral, melynek teljesítménye 92 kW (125 LE). Ettől a szinttől rendelhető a négykerék-meghajtás. Az alap dízelmodell 2,0 TDI 110 kW (150 LE) erőforrással rendelkezik, hétgangos automata DSG váltóval. Ára 27 290 euró.

Azt, hogy a Kodiaqot városban, szűk utcákon ám sztrádákon és országutakon is jó vezetni, a nemzetközi sajtóbemutató során tavaly kipróbáltuk. Hogy milyen kényelmet és fogyasztást kínál a hétköznapi forgalomban, illetve hogyan boldogul a terepen, a későbbi tesztelés során fogjuk kipróbálni néhány héten belül.

Az autó, amelyet múlt héttől rendelhetnek meg Szlovákiában, már most hatalmas népszerűségnek örvend, ezért nem árt, ha az érdeklődők arra is felkészülnek, hogy az új járgányra könnyen meglehet, több hónapot fognak majd várni. (dem)

Ajánló