Az új Octaviát már bemutatták, két hét múlva próbálhatjuk ki

Bernhard Maier, a ŠKODA igazgatótanácsának elnöke és Jozef Kabaň, a Škoda vezető tervezője a Bécsi Autókiállítás előestéjén mutatta be a nyilvánosságnak az átdolgozott Škoda Octavia Combi és a Škoda Octavia RS modellt.

A felújított Octaviákat február elején próbálhatjuk ki először
Škoda-felvétel

A jármű szélesebb hűtőráccsal ellátott, markáns elejét kristályszerű megjelenésű fényszórók és az új kialakítású lökhárító még szélesebb, méhsejtrácsozatú légbeömlő nyílásai díszítik. A fényszórók akár teljes egészében LED-technikával és adaptív fényszóró-szabályzási rendszerrel is elérhetők. A C alakot formázó, LED-technikájú hátsó lámpák immár a felületük teljes egészén homogén fényt bocsátanak ki. A ŠKODA OCTAVIA hossza néhány milliméterrel gyarapodott, míg a hátsó nyomtáv akár 30 milliméterrel szélesebb a szerelt gumiabroncstól függően.

Az utastér még igényesebb kialakítású és felszereltségű, emellett a műszeregységet és a légkondicionáló kezelőpaneljét is átdolgozták. Az ajtók új LED-technikájú hangulatvilágításának színe tíz árnyalatban szabályozható. Az új Simply Clever megoldások közé tartozik a hátsó üléssor két USB-csatlakozója, az első ülések háttámláján található lehajtható asztalkák, a kombi csomagterében a kivehető LED-zseblámpa és a fűthető kormánykerék.

Az új generációs infotainment rendszerek kezelőelemei üveghatású dizájnúak, a kijelzők a finom érintésekre is reagálnak. A Columbus, a legfejlettebb navigációs rendszer 9,2 col képátlójú képernyővel rendelkezik, és emellett WLAN-hotspot funkciót kínál, valamint LTE-modult is, a kifejezetten gyors adatátvitel érdekében. Bizonyos okostelefonok akkumulátora a MobilBox segítségével induktív módon tölthető.

Az elektronikus vezetőtámogató rendszerek kínálata jelentősen túlmutat az alsó középkategóriában megszokottakon. Újdonság a vontatmánnyal tolatva történő manőverezést megkönnyítő asszisztens, a prediktív gyalogosvédelem, a holttérfigyelő rendszer (Blind Spot Detect), a hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer (Rear Traffic Alert) és a proaktív utasvédelmi rendszer (Crew Protect Assist), amely a városi vészfékező funkciót is kínáló Front Assist rendszerrel is összedolgozik.

Az RS a legszebb

A felújított Octavia csúcsmodelljei az RS változatok. Nem titok, hogy a gyártó ezzel a modellel próbált némileg javítani az Octavia kissé furcsára sikeredett dizájnján. A 2.0 TSI benzinmotor esetében a teljesítmény 7 kilowattal (10 lóerővel), 169 kilowattra (230 lóerőre) emelkedett. Ez a változat 6,7 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből száz kilométer/óra sebességre, legnagyobb sebessége pedig 250 km/h. Ezzel az RS 2.0 TSI a vállalat történelmének eddigi legerősebb és leggyorsabb Škoda Octavia modelljévé lép elő.

A TDI erőforrás hatékony is, hiszen átlagosan csupán 4,5 liter gázolajat fogyaszt száz kilométerenként. A sportfutómű jóvoltából a karosszéria 15 milliméterrel közelebb kerül a talajhoz, a hátsó nyomtáv a korábbinál 30 milliméterrel szélesebb. A kínálatban 17–19 col peremátmérőjű keréktárcsák szerepelnek.

A jármű dinamikus karakterét ezenkívül az ESC elektronikus menetstabilizáló rendszer XDS+ elektronikus differenciálzár-hatású funkciója, valamint az opcionálisan választható vezetői profil-választás funkció emeli ki.

Egy sikermodell története

A Škoda Octavia a Škoda típuskínálatának legnagyobb példányszámban értékesített modellje. A típus 1996-os debütálása óta máig világszerte több mint ötmillió példányt értékesítettek. Az immár harmadik nemzedékből a 2016-os évben 436 300 darabot szállítottak ki világszerte, az alsó középkategóriás típus adta a márka összes értékesítéseinek több mint 38 százalékát. Európában 255 100 Octavia talált gazdára, ez az előző évhez képest 4,2 százalékos növekedést jelent. (dp)

Ajánló