Lagzi Lajcsi 12 évet kaphat

Badaőrs |
A legenyhébb esetben két évvel megússza, de 12 évet is kiszabhat a bíróság. Lagzi Lajcsi minimum 50 millió forintnyi vizet és energiát lopott.
MTI-felvétel
Börtönben letöltendő szabadságvesztés és félmillió forint összegig pénzbeni vagyonelkobzás kiszabását indítványozva emelt vádat Galambos Lajos zenész ellen az ügyészség.
 
A gyanú szerint a zenész egy mocsai lakóházban és egy tatai apartmanparkban éveken át méretlenül vételezte az áramot, a vizet és a gázt, majd megvesztegette az ellenőröket. A Budaörsi Járási Ügyészség tíz bűntárs ellen is vádat emelt. A közlemény szerint Galambos Lajos 1993 és 1999 között elhatározta, hogy mocsai ingatlanait illegálisan csatlakoztatja az áram-, víz- és gázszolgáltatásra. Mások is részt vettek az illegális vételezésben.
 
Az ügyészség szerint Lajcsi az évek alatt legalább 30 millió forint értékben lopott áramot, legalább 4,7 millió forint értékben földgázt, és legalább 16 millió forint értékben vezetékes vizet. Tavaly áprilisban a Budaörsi Járásbíróság zár alá vételt rendelt el az ingatlanok egy részére.

Ajánló