Carrie Fisher halálával nagyot kaszál a Disney

Los Angeles |
Minden idők egyik legnagyobb biztosítási összegét, 41 millió dollárt kap a Star Wars-filmeket gyártó Disney filmstúdió, amely biztosítást kötött arra, ha a Leia hercegnőt alakító Carrie Fisher nem tudná eljátszani szerződésben vállalt szerepét.
Jelmezes megemlékezés Carrie Fisherre Hollywoodban
Jelmezes megemlékezés Carrie Fisherre Hollywoodban
TASR/AP-felvétel
Az Insurance Insider üzleti magazin beszámolója szerint a Disney a londoni Lloydsnál kötötte a biztosítást, amely kárpótolja a veszteségért a stúdiót, ha Fisher nem szerepel az új Star Wars-trilógia mindhárom epizódjában. 
 
A 60 esztendős színésznő, aki hosszú idő után a 2015-ben bemutatott Star Wars – Az ébredő Erő című epizódban játszotta el ismét Leiát. December 23-án egy Londonból Los Angelesbe tartó repülőn kapott szívrohamot, pár nappal később, 27-én elhunyt. A stúdió bejelentése szerint Fisher még befejezte az űreposz 2017 decemberében mozikba kerülő 8. epizódját, de a 9. rész felvételei még nem kezdődtek el.
 
Az üzleti magazin emlékeztetett arra, hogy a filmes szakmában nem szokatlan, hogy a stúdiók biztosítást kötnek a filmek sztárjaira. A Disney egyelőre nem nyilatkozott arról, hogyan pótolja Leia hercegnőt a 9. epizódban, amelynek történetében állítólag fontos szerepe lett volna. Az elmúlt hetekben a mozikba került Zsivány Egyes – Egy Star Wars-történet című különálló Star Wars-film végén CGI-technikával idézték meg Leia hercegnő alakját, mivel a produkció története a négy évtizeddel ezelőtt készült Csillagok háborúja (Star Wars 4. rész) előtti időkben játszódik. 
 
Az éhezők viadala-filmsorozat alkotóinak 2014-ben Philip Seymour Hoffman váratlan halála miatt át kellett írniuk egy kulcsjelenetet. Néhány olyan jelenetben pedig, amelyben nem volt szövege, CGI-verzióval idézték meg a színészt.

Ajánló