Szívroham miatt kórházba került Leia hercegnő

Los Angeles |
Szívrohamot kapott Carrie Fishert, a Star Wars-filmek sztárja, akit a világ Leia hercegnő 1977-es megformálása óta ismer.
A 60 éves színésznő egy Londonból Los Angelesbe tartó járaton kapott szívrohamot, újra kellett éleszteni. Szemtanúk beszámolója szerint a színésznőnek leállt a lélegzése, a repülőn utazó orvos és egy ápoló végzett rajta lélegeztetést és szívmasszázst.
 
Carrie Fisher
Carrie Fisher
TASR/AP-felvétel
 
Fisher a leszállás előtt 15 perccel lett rosszul, a repülőtérről mentők vitték Los Angeles-i kórházba. Később a színésznő testvére, Todd Fisher közölte: nővérét az intenzív osztályon kezelik. „Nem lenne korrekt azt mondani, hogy stabil az állapota” – fogalmazott.
 
Carrie Fisher Beverly Hillsben született Eddie Fisher énekes és Debbie Reynolds színésznő gyermekeként. Nagyszülei apai ágon oroszországi zsidó bevándorlók voltak. A hetvenes években debütált színpadon, majd 1977-ben aratott sikert a filmvásznon, amikor a Csillagok háborúja című filmben először alakította Leia hercegnőt Mark Hamill és Harrison Ford oldalán. A nézők az űreposz tavaly bemutatott, Az ébredő Erő című hetedik részében is láthatták a híres szerepben.

Ajánló