Az O2 túllépte a 66 százalékos lefedettségi mutatót a 4G LTE-hálózatával

Az O2 túllépte a 66 százalékos lefedettségi mutatót, amivel teljesítette az idei célkitűzését, amely arról szólt, hogy milyen százalékban fedje le a szolgáltató az országot a saját 4G LTE-hálózatával. A lefedés második fázisában, amely nagyon intenzíven zajlott az őszi hónapokban, a kerületi várások mellé – amelyet még tavaly lefedett a szolgáltató – több mint 200 új terület csatlakozott.  

Az O2 idén több mint 200 helyen tette elérhetővé a 4G LTE-hálózatát

A szolgáltató a masszív 4G LTE-hálózatépítést szeptember végén kezdte, és ez idő alatt több mint 200 új településre juttatta el a szupergyors térerőt, vagyis hetente körülbelül 17 városba vagy faluba. A fő cél az volt, hogy eljuttassák a térerőt az összes kerületi városba, járási városba, és olyan várokba, amelyben jelentősebb mennyiségű lakos él. Szintén prioritás volt, hogy lefedjék az autópályákat és a gyorsforgalmi utakat. A 4G LTE-hálózat erősítése azt is jelenti, hogy kiegyenlítik a 2G-hálózatot is. „Ott, ahol új 4G bázisállomásokat építünk, ott egyszerre telepítjük a 4G és a 2G-technológiát is. A fő cél, hogy fokozatosan kivessük a nemzeti roamingszolgáltatást, hogy az O2 Szlovákiában minden szolgáltatást kizárólag a saját hálózatán tudjon üzemeltetni. Vagyis tovább építjük a hálózatot” – mondta Juraj Eliáš, az O2 hálózatépítésért felelős vezetője. A hálózat szupergyors bővítése rendkívüli munkabevetést is igényelt. „Folyamatosan mérjük a hálózat és a térerő minőségét, az erre speciálisan felszerelt autónkkal, az egész ország területén” – tette hozzá Eliáš.

Az O2 kékre világítja a városokat

Az O2 a 4G LTE-hálózat indítását néhány városban speciális formában hozza tudatára az ott lakóknak – 25 város legnevezetesebb épületét kékre világította: „Úgy döntöttünk, hogy a 4G-térerő indításával egyidőben szimbolikusan kékre világítjuk 25 olyan város jelentős épületét, ahol a lakosok már használhatják a leggyorsabb 4G LTE-hálózatot az O2-től“ – mondta Tereza Molnár, az O2 szóvivője.

 

Mit kínál az O2 4G LTE-hálózata?

Az 4G-hálózatot használó ügyfelek gyors interneteléréssel csatlakozhatnak a netre, az elméleti sebesség másodpercenként 73 megabit, a gyakorlati sebesség a letöltésnél másodpercenként 25 megabit, míg a feltöltésnél 15 megabit. Ahhoz, hogy az ügyfelek használhassák a 4G-technológiát, nem kell semmit sem aktiválni, vagy további illetékeket/ havi díjakat fizetni. Azok az ügyfelek, akiknek még régebbi típusú SIM-kártyájuk van, amely nem támogatja a 4G-technológiát, díjmentesen kicserélhetik egy új, modern SIM-kártyára bármelyik O2 márkaboltban.

 

Ajánló