Egy 12 éves fiú is meghalt a magyarországi buszbalesetben

Mezőkövesd |
Hárman haltak meg abban a buszbalesetben, amely szombaton éjfél előtt történt az M3-as autópályán, a Miskolc felé vezető oldalon, a 133-as kilométerszelvénynél. A már felborult járműnek több autó is nekirohant.
 
Fotók: MTI
Vélhetően egy ütközést próbált elkerülni a debreceni Grand Tours utazási iroda buszának vezetője, amikor a busz megcsúszott és felborult - mondta el a három halálos áldozattal járó, Mezőkövesdnél szombaton  történt  balesettel kapcsolatban az iroda tulajdonosa az MTI-nek.
 
Az Ausztriában tartózkodó Nagy Sándor vasárnap délelőtt telefonon elmondta: hivatalos információkkal még nem rendelkezik, annyit tud, hogy az autóbuszt megelőzte egy személyautó, amely  a jobboldali sávba visszatértekor megpördült, forogni kezdett a jeges úton. 
 
A balesetben érintett autóbusz vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett - tette hozzá.
 
Az utazási iroda emeletes autóbusza a bécsi karácsonyi vásárból tartott hazafelé, amikor szombaton éjfél előtt balesetet szenvedett az M3-as autópályán. Az autóbuszban 82-en utaztak - közölte Nagy Sándor.
 
 
Janasóczki Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője  közölte: a halálos baleset Mezőkeresztes és Mezőkövesd között történt az autópályán, az utat teljes szélességében lezárták. Hozzátette: a busz magyar forgalmi rendszámú volt. A jármű balesete után további autók rohantak előbb a buszba, majd egymásnak. Kilenc személyautó és két mikrobusz ütközött. Ezek között magyar, román és ukrán felségjelzésű is van.  
 
Igor Skoček külügyi szóvivő elmondta: a tömegbaleset részese volt egy szlovák rendszámú autó is, de a gépkocsi utasai közül senki sem sérült meg.
 
Gyerek is van az áldozatok között
 
Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője az MTI-vel közölte: az OMSZ 14 mentőkocsival érkezett a helyszínre, ahol összesen 31 sérültet találtak. "Sajnos közülük egy 13 év körüli fiú, egy 20 év körüli nő, és egy 50 év körüli férfi életét nem lehetett megmenteni, hatan súlyosabb, huszonketten könnyebb sérüléseket szereztek." A sérülteket helyszíni ellátás után a miskolci, az egri, és a debreceni kórházakba szállították. 
 
Az MTI információi szerint az áldozatok közül ketten debreceniek, az egyik egy 12 éves fiú, a másik egy 44 éves férfi - ők egy lépcsőházban laktak, a harmadik pedig egy 22 éves harsányi lány. 
 
 
Az M1 reggeli híradója úgy tájékoztatott, hogy az egyik súlyos sérült állapota életveszélyessé vált. 
 
Teljes útzár
 
Helyszíni információk szerint az út burkolata csúszik, a szitáló köd lefagy a hidegben.     
 
Továbbra is teljes útzár van érvényben mindkét irányban. Mezőkeresztesnél terelik le, illetve vissza az autópályára az autósokat. Az MTI helyszínen lévő tudósítója szerint sok autó torlódik. (MTI, TASR)
 

Ajánló