Putyinnak nem kellett a japán akitafiú

Tokió |

Vlagyimir Putyin nem fogadta el a japán kormány felajánlását, egy akitát. Az ázsiai szigetországból származó kutyafajta egy példányát a jövő heti japán-orosz csúcstalálkozó alkalmából akarta az orosz államfőnek ajándékozni a japán vezetés.

Ilyen kutyát utasított vissza Putyin
Képarchívum

Putyinról köztudott, hogy kutyabarát, és a japán kormány azt tervezte, megajándékozza egy kan akitával, hogy társat kapjon az a nőstény akita, Jume, amellyel 2012-ben lepték meg őt. 

Hagiuda Kojcsi japán parlamenti képviselő blogbejegyzésében adta hírül, hogy a japán ajándékot elutasították Moszkvában. "Sajnos, hallottuk az orosz féltől (az elutasítást), és elszálltak reményeink, hogy egy vőlegénnyel ajándékozzuk meg (az elnököt)" - írta anélkül, hogy felfedte volna az elutasítás okát.

Abe Sindzó japán miniszterelnök és Vlagyimir Putyin december 15-16-án fog találkozni Japánban. Tárgylásaik középpontjában biztonsági kérdések és egy közös haditengerészeti mentő kiképzőközpont létrehozása áll, amelyről megszakadt a párbeszéd a két ország között az után, hogy Oroszország annektálta a Krím félszigetet.

Az orosz államfőnek van még egy karakacsan fajtájú kan kutyája, Buffi, amelyet a bolgár miniszterelnöktől kapott 2010-ben. Konni nevű labradorja, amely Szergej Sojgu jelenlegi védelmi miniszter ajándéka, 2014-ben elpusztult.

Ajánló