Johnny Depp és George Clooney se éri meg a pénzét

New York |
Johnny Depp és George Clooney is szerepel a Hollywood túlfizetett sztárjairól készült Forbes-listán.
Johnny Deep
Johnny Deep
TASR/AP-felvétel
A Forbes a színészek legutóbbi három filmjében a főszerep után felvett gázsit vetik össze a filmek költségvetésével és jegyeladásaival a túlfizetettek listájának elkészítéséhez.
 
A gazdasági magazin listáját második éve vezeti Johnny Depp, akinek az Alice Tükörországban című filmje csak 300 millió dollárt jövedelmezett világszerte, miközben a produkció 170 millió dollárba került. A számítások alapján például Depp Mortdecai című vígjátéka esetében a sztárnak kifizetett minden dollárra csak 2,8 dollár bevétel jutott.
 
Will Smith is a túlfizetett sztárok élbolyába került: minden megkeresett dollárja csak öt dollár jegybevételt hozott. Sérülés című sportdrámája 34 millió dolláros költségvetésénél csak 13 millió dollárral több jegybevételt ért el. Emellett A Föld után és a Focus – A látszat csal című filmje sem lett kasszasikerek.
 
Channing Tatum és Will Ferrell a harmadik-negyedik helyet szerezte meg a Forbes rangsorában.
 
George Clooney
George Clooney
TASR/AP-felvétel
 
A rajongók kedvence, Clooney sem nagyon dicsekedhet legutóbbi filmjeinek bevételeivel: az Ave, Caesar!, a Pénzes cápa és a Holnapolisz sem vonzott elég nagy közönséget. A túlfizetettek listáján Clooney az ötödik helyen áll: egy dollárnyi gázsijára 6,7 dollár jegybevétel jut.

Ajánló