Új lehetőségek a nagyformátumú nyomtatásban

A 2015-ben üzembe helyezett, közép-kelet-európai viszonylatban egyedülálló kreatív lézercentrum mellett idén hiánypótló szolgáltatással bővült a Kanovits Media kínálata: az új, nagyformátumú nyomdaüzem berendezései nagy méretű lapanyagok közvetlen nyomtatását, illetve precíziós formára vágását is lehetővé teszik.

A dunaszerdahelyi Kanovits Media nyomdastúdióhoz számos, szakmai berkekben és a végfelhasználók körében egyaránt elismertségnek örvendő újítás fűződik. Ezek egyike a lézercentrum, amely kisformátumú nyomdai és kreatív termékek, így névjegykártyák, értesítők, dísz- és használati tárgyak akár kis példányszámú, lézerrel történő megmunkálását is lehetővé teszi. A cég idei beruházása pedig azt bizonyítja: a kreatív iparban nincs megállás.

„Nyomdastúdiónk idén mintegy 250 négyzetméternyi gyártórészleggel bővült – közölte Kanovits Zoltán cégtulajdonos. – Ezt az indokolta, hogy dunaszerdahelyi székházunkban egy OCÉ gyártmányú UV-nyomtatót, valamint Kongsberg kivágórobotot üzemeltünk be. Termékkínálatunk így több, mint kétszeresére bővült.”

Időtálló nyomtatás – mesterfokon

Az Océ Arizona GT 480 nagyformátumú nyomtatót az teszi különlegessé, hogy nagy méretű, legfeljebb 5 cm vastagságú lapanyagok és termékek nyomtatását végzi színesen, fotórealisztikus, tűéles minőségben.

„A berendezés bútor-, deszka-, plexi-, üveg-, műanyag- és alumínium-lapok, valamint könnyített szendvics- és hullámpapír-lemezek közvetlen megnyomtatására egyaránt alkalmas – mondta a cégvezető. – Gyakorlati hozadéka, hogy leegyszerűsíti a nagy felületek dekorálását, amely eddig nyomtatott fóliával történt. Hogy néhány példát említsek: sima felületű beltéri és kültéri ajtók, beépített szekrények tolóajtóinak vagy üvegajtóknak a nyomtatására éppúgy alkalmas, mint fotók már-már térhatású, plexire történő nyomtatására.”

A felületre kerülő festék UV-sugárzás hatására azonnal megszilárdul, idő- és kopásálló réteget képezve. A termék így ellenáll az időjárás viszontagságainak, színei hosszú idő elteltével is élénkek maradnak. Az átlátszó és áttetsző nyomathordozók megnyomtatása előbb fehér színnel történik, amelyre aztán további festékrétegek kerülnek. A hordozó így teljesen fényzáróvá válik, és ezzel szélesebb alkalmazási területet nyer. A technológia ugyanakkor képes öntapadó fóliára, ponyvára, textíliára, vászonra és más tekercselt anyagokra is nyomtatni, ami főképp a lakberendezők számára teremt új lehetőségeket.

Nincs lehetetlen forma!

A maró- és vágófejekkel, valamint biegelő körkésekkel bőségesen felszerelt, számítógép vezérelte Esko Kongsberg vágóasztalt papír, fa, műanyag vagy alumínium alapú, max. 2,5 cm vastagságú lapanyagok rendkívül precíz vágására tervezték.

„A vágóróbot összetett alakzatok tökéletesen pontos kivágását, valamint hullámpapír- és kartonlemezek hajtásvonalainak biegelését, azaz benyomását tudja – tájékoztatott Kanovits Zoltán. – Falra szerelhető vagy a falsíkból kiálló, egy vagy kétoldalas táblák, cégérek előállítása válik így az eddiginél lényegesen egyszerűbbé, ezzel együtt pedig költséghatékonyabbá. Cégünk természetesen saját grafikai- és dizájn- részleggel is rendelkezik, így a bel- és kültéri reklámhordozók, tájékoztató rendszerek megtervezésében is segítséget nyújtunk. Célunk, hogy mindent, ami a reklámmal összefügg, egy helyen, a legjobb minőségben tegyünk elérhetővé.”

Ezt a célt szolgálja a cég megújult négy nyelvű honlapja, valamint webshopja is, amely jelenleg 7 termékkategóriában kínál 500-nál több árucikket az online-szférából érkezők számára. A Kanovits Media mindamellett fontos segítséget nyújt azoknak a mesterembereknek és kísérletező kedvű tervezőknek, akiknek – promóciós vagy egyéb célokra – kis mennyiségű termékminta vagy próbadarab előállítására van szükségük.

„Cégünk idén újabb munkahelyeket teremtett, a közeljövőben pedig szeretnénk újabb termékeket bevezetni a nemzetközi internetes piacra, hogy szolgáltatásaink még szélesebb körben elérhetők legyenek” – tette hozzá a cégvezető.


A kreatív iparban nincs megállás; a technológiai újítások eddig nem látott megoldásokat hoznak

A kreatív iparban nincs megállás; a technológiai újítások eddig nem látott megoldásokat hoznak

www.kanovits.com

 

Ajánló