Miről ír a holnapi Új Szó?

Nemcsak az átlagot tekintve szerepeltek rosszul a szlovákiai diákok a PISA 2015 felmérésen, nagyon kevés az olyan diák is, aki képes volt a legmagasabb szinten megoldani a feladatokat. A PISA felmérés részletes elemzése a csütörtöki Új Szóban.

A csúcsforgalom idején rendkívül veszélyes a párkányi Ady utca, ahol a magyar és a szlovák alapiskola, a gimnázium, valamint egy óvoda is van. Reggelenként 1500, óvodába és iskolába igyekvő gyerek biztonságát veszélyeztetik az autók. Részletek a Régió rovatban.

A Pozsonyi Kunsthalle (KHB) 2017. február 26-ig látható nagyszabású kiállításának a címe: És itt van újra? – A szlovák állam a kortárs művészetben. A tárlaton több mint húsz hazai képzőművész vesz részt olyan munkákkal, melyek az 1939 és 1945 közötti Tiso-féle első önálló szlovák állam örökségére reflektálnak.

A sportrovat visszatekint a labdarúgó BL keddi játéknapjára, tudósítást olvashatnak az érsekújvári hokisok legutóbbi hazai meccséről, és arról is beszámolunk, kik az esélyesek az Év sportolója címre.

Címkék 

Ajánló