Hummerekkel a Balatonon - "Indulok Siófokra, ...persze a jégen..."

Balatonakarattya |

A balatonakarattyai strandnál hétfő este beszakadt a jég két terepjáró alatt; a járművet kedden sikerült partra vontatni. . A szlovák rendszámú Hummer H2-kben hét, negyven körüli férfi utazott.

MTI Fotó: Nagy Lajos

A balatonalmádi rendőrkapitányság korábban azt közölte, hogy két Hummer terepjáróval fiatalok mentek a Balaton jegére, időközben azonban kiderült, hogy az autókban negyvenesek ültek.
A kapitányság hivatalvezetője, Váradi Piroska elmondta, hogy a járművekben tartózkodóknak sikerült partra evickélniük, majd a balatonalmádi rendőrkapitányság munkatársai szállították őket meleg helyre. A terepjárókat egy balatonfűzfői vállalkozó speciális eszközökkel vontatja a partra.
Az autókat vezető két ember ellen jégen tartózkodás szabályainak megszegése miatt szabálysértési eljárás indul. Egyrészt járművel mentek a jégre, másrészt sötétben tették azt.
A vízirendészeti rendőrkapitányság vezetőjének tájékoztatása szerint az eset hétfő este 19 óra körül, vagyis sötétben történt. A parttól 30 méterre 10-15 centiméteres jég szakadt be a két terepjáró alatt, s a járművek 80-100 centiméteres vízbe merültek.

Az Index megtalálta az egyik Hummer tulajdonosát, de telefonon sajnos nem tudtuk szóra bírni, így nem mondhatta el, mi késztette arra, hogy a több mint 3 tonnás járművel a jégre hajtson. A tulajdonos a Facebookon viszont  már szombaton kirakott egy képet a nádas mellet a jégen álló autójáról, és alá azt írta, hogy "Indulok Siófokra", "...persze a jégen...". Úgy látszik az indulással még várt két napot, hogy vastagabb legyen a jég. Az autótulajdonos egyik ismerőse a kép alatti kommentek közt úgy vélte, hogy "ha elsüllyed, jó lesz stégnek, Hummerstégnek", erre a tulaj úgy replikázott, hogy "Meg süllőfészeknek, ha elsüllyed". (MTI, Index, ú)

Ajánló