A Boeing 757-est a frontember Bruce Dickinson vezeti

Különgéppel érkezik Budapestre az Iron Maiden

Budapest |

Egy Boeing 757-es különgéppel érkezik Budapestre a Sziget keddi, nulladik napján fellépő Iron Maiden. A teltházas koncertre készülő bandát szállító gépet az ötvenedik évét éppen a hónap elején betöltő frontember, Bruce Dickinson vezeti.

A repülésért megszállottan rajongó énekes, akinek egy természettudományos csatornán repüléstörténeti műsora is volt, megfelelő gyakorlattal rendelkezik az utasszállításban, ugyanis "civilben" kereskedelmi pilóta.
A repülő, amelyet a heavy metal valószínűleg legismertebb kabalafigurájáról, az együttessel elválaszthatatlanul összeforrt Eddie-ről neveztek el "Ed Force One"-nak (az amerikai elnök különgépének mintájára), azért is kuriózumnak számít, mert az együttes tagjai és a technikusok mellett ennek a fedélzetén szállítják a koncert szinte minden kellékét is.
A 2008. február 1-jén indult, Somewhere Back in Time elnevezésű világkörüli turné, amelynek keretében a Szigetre érkeznek Dickinsonék, nevében az 1986-os Somewhere in Time albumot, hangzás- és látványvilágában viszont inkább az 1984-85-ös Powerslave turné egyiptomi motívumokkal tarkított produkcióját idézi.
Azt, hogy nem sikertelenül, bizonyítja, hogy a Sao Paoló-i, 42 ezer férőhelyes Palmeiras stadionba egy hét alatt fogytak el a belépők, Mexikóváros 22 ezer fős Sportarénájába pedig - rekordnak számító - 4 nap alatt keltek el, minek következtében áthelyezték a koncertet a 48 ezer fős Foro Sol Stadionba. (MTI)

Ajánló