Panoráma

Rio de Janeiro |

Felgyújtotta iskoláját egy 13 éves brazil tanuló, mert dorgálást kapott a késésért.

Nem túlzás, ha azt mondom, hogy az Octavia az elmúlt évtizedekben ikonikus autóvá vált a térségünkben, a sportos RS változatáról nem is beszélve. 
Sydney | Filmbe illő, drámai mentőakcióban mentette meg lányát egy fehér cápától egy ausztrál férfi.
Ismét értékelte az INEKO gazdaságkutató intézet a szlovákiai kórházak minőségét, a keddi Új Szóból megtudják, melyik végzett a legjobb, vagy legrosszabb helyen és miért. 
New York | Kiállították a hétvégén a New York-i Botanikus Kertben azt a több mint egytonnás tököt, amellyel Joel Holland amerikai nyugdíjas tűzoltó megnyerte október 9-én a San Francisco környéki óriástökversenyt. 
Gázaváros | Az orvosok szerint a hasuknál és a medencéjüknél összenőtt lányok állapota stabil, de Gázában nem rendelkeznek eszközökkel és szakértelemmel az esetleges szétválasztásukhoz.
Kolozsvár |  A tanú szerint a rendőrök nem figyelmeztettek, hanem egyenesen a társa fejére céloztak, amikor pedig látták, hogy az áldozat meghalt, elmenekültek az erdőből.
Tíz évig magyarul játszott, budapesti színésznő volt. Szerződtetett tagja a Bárka Színháznak. Most szerepekre hívják különböző előadásokba Pozsonyban. 
Moszkva | Behatolt egy férfi hétfőn az Eho Moszkvi rádió épületébe, ahol megkéselte Tatyjana Felgengauer műsorvezetőt - közölte a rádióállomás honlapján.

A nap mondata

Hans-Georg Maassen, a német Alkotmányvédelmi Hivatal, azaz az elhárítás vezetője