A Sokkal több mint testőr nyerte az extra gyenge mozis hétvégét

Los Angeles |

A Sokkal több mint testőr című akciókomédia nyerte csaknem tizenhat éve a leggyengébb mozis hétvégét Észak-Amerikában.

Képarchívum

Az augusztusi hétvégi eredmények korábban sem szárnyaltak, most azonban, amikor egyetlen jelentősebb produkciót sem mutattak be, minden eddiginél kiábrándítóbb bevételt hoztak a mozis jegypénztárak.

Samuel L. Jackson és Ryan Reynolds Sokkal több mint testőre már a második hétvégén vihette el a pálmát, iparági becslések szerint ehhez most elég volt 10,1 millió dolláros jegyárbevétel.

Az Annabelle 2: A teremtés című horrort már a harmadik hétvégén játsszák, most 7,4 millióval növelte a bevételt, mely így 77,9 millió dollárra rúg. A rémisztő baba meséje a második helyen végzett a sikerlistán.

A Weinstein független filmstúdió Leap! című animációja volt a kevés produkció egyike, melyet a hétvégén bemutattak, a vasárnapi becslések alapján mindössze ötmillió dollár értékben váltottak rá jegyet, ez elég volt a harmadik helyhez.

A hétvégi teljes árbevétel mintegy 65 millió dollár lett, ami 2001 szeptembere óta a legalacsonyabb az észak-amerikai mozik történetében.

A Variety.com szerint a kiábrándító hétvégi bevétel részben a Floyd Mayweather és Conor McGregor közötti bokszmeccs szombati közvetítésének számlájára írható, de talán a Harvey hurrikán okozta természeti katasztrófa is szerepet játszott abban, hogy tömegek kerülték el a filmszínházakat.

Ajánló