Megerősítették: öngyilkos lett Chris Cornell, a Soundgarden énekese

Detroit |
Öngyilkos lett Chris Cornell, a Soundgarden és az Audioslave énekese. Az 52 éves amerikai rocksztárt éppen turnén volt a Soundgardennel. 
TASR/AP-felvétel
Szerdán éjjel találták holtan egy detroiti szállodában, nyaka körül egy szíjjal. A halottkém megállapította, hogy Cornell felakasztotta magát. 
 
A Seattle-ből indult Soundgarden énekeseként, dalszerzőjeként, gitárosaként Chris Cornell a kilencvenes évek grunge rock mozgalmának egyik kiépítője volt. A csapat, amelyet sokáig a Nirvana egyik vetélytársaként emlegettek, hat stúdióalbumot készített 1988 és 2012 között, a Black Hole Sun című dalukhoz készült klip 1994-ben az egyik legtöbbet játszott felvétel volt a Music Televisionön.
 
 
Ez a dal 1995-ben Grammy-díjat nyert a legjobb hard rock előadás kategóriában, és szintén elnyerte a rangos elismerést a Spoonman című felvétel ugyanebben az évben mint a legjobb metál előadás. Chris Cornell másik csapatával, az Audioslave-vel három lemezt készített. Érdekelte a filantrópia, a Chris and Vicky Cornell Alapítványon keresztül támogatta az otthontalan, szegény, elhanyagolt és erőszak által fenyegetett gyerekeket.

Ajánló