Végre itt a Star Wars: The Last Jedi első előzetese!

A csütörtökön Orlandóban kezdődő Star Wars Celebration nevű, rajongóknak szervezett őrületen mutatták be a Csillagok háborúja VIII. részének első előzetesét - adta hírül az Index.

A Csillagok háborúja - Az utolsó Jedik rendezője Rian Johnson (Brick, Looper), a forgatókönyvet is ő írta. A filmben visszatér Daisy Ridley, John Boyega, Adam Driver, Oscar Isaac, Domhnall Gleeson, Gwendoline Christie és még halála előtt Carrie Fisher is leforgatta a jeleneteit. Ismeretlen szerepekben feltűnik majd a filmben Benicio Del Toro és Laura Dern is. A szlovákiai és a magyarországi premier december 14-én lesz. 

És akkor íme, a várva várt előzetes (magyar felirattal):

 

Az előzetes bemutatásánál ott volt Rian Johnson rendező, Kathleen Kennedy producer, a szereplők közül pedig  Daisy Ridley (Rey),  John Boyega (Finn) és Mark Hamill (Luke Skywalker) is. 

Ridley elmondta: az új film többet fog foglalkozni Rey történetével, majd Luke-kal kapcsolatban még sejtelmesen hozzáfűzte: veszélyes találkozni az embernek a hőseivel, mert nem biztos, hogy olyanok, mint amire számítanak.
 
A Finnt játszó John Boyega csak annyit mondott a szerepéről, hogy igen, az előző film végén megsérült a háta, és most éppen a gyógyulás folyamatában van.
 
Johnson elmondta, hogy az előző film gonoszai, az Első Rend nem nyugszik, nem roppantak össze, Az utolsó Jedikben is aktívak és nagyon dühösek lesznek. Johnson felvezette a nyolcadik film egyik új szereplőjét, Kelly Marie Trant. Tran nem sok említésre méltó dologban szerepelt eddig, főleg tévésorozatokban játszott kisebb szerepeket. A SW-karakterét Rose-nak hívják, annyit tudtunk meg róla, hogy karbantartóként dolgozik az ellenállásnak. Johnson elmondta azt is, hogy nagyon fontos szerepe lesz Rose-nak a filmben.
 
A végére felbukkant a Luke Skywalkert játszó Mark Hamill is, aki elmondta, hogy arra sem emlékszik, mit reggelizett, szóval azt sem nagyon tudja, hogy meg fog-e szólalni az új filmben. Persze viccelt, mert elmondta, hogy utószinkronra ment, szóval feltételezem, van bőven mondanivalója. Hamill még viccelődött azzal is, hogy azért tetszett neki a Zsivány Egyes, mert ő nem szerepelt benne. 
 
Az eseményen bemutatták a film előzetes poszterét is:
 

Ajánló