Mit néz Mészáros György?

Mi kell egy jó filmhez? Átgon­dolt, árnyalt karaktereket felvonultató forgatókönyv? Pipa. A Hell or High Water című film egyik legnagyobb erőssége Taylor Sheridan csavaroktól mentes, lassan csordogáló, ám stílusos és feszültséggel teli forgatókönyve.

A film középpontjában két testvér áll, akik bankrablásból szerzett pénzzel próbálják megóvni a családi birtokot a bank behajtóitól. Két ranger ered a nyomukba, és megkezdődik a macska-egér harc, amely elkerülhetetlenül robog a véres leszámolás felé.
 
Mi kell egy jó filmhez? Remek színészek? Pipa. Chris Pine és Ben Foster legjobbját nyújtja a Howard testvérek szerepében. Chris Pine visszafogottan játssza a csendes és nyugodt Tobyt, aki azért küzd, hogy gyermekeinek egy jobb világot teremtsen. Az ő ellenpólusa a vad Tanner, aki még az élő fába is beleköt. Őt a mindig kiváló Ben Foster kelti életre. A show-t azonban egyértelműen a nyugdíjas napjaira készülődő, morózus vén ranger szerepében tündöklő Jeff Bridges lopja el. Nem volt véletlen a legjobb mellékszereplőnek járó Oscar-jelölés. 
 
Mi kell egy jó filmhez? Egy jó rendező? Pipa. David Mackenzie skót. Lehet, hogy pont egy külföldi kellett ahhoz, hogy ilyen jól elkapja Nyugat-Texas dögrovásos vidéki életét. Ahol a gazdasági apokalipszisben a kisember harcot vív a mindent bekebelező bankok ellen. Ahol minden ember nadrágzsebében ott egy óriási mordály, amivel kész kiharcolni a saját igazát. Az ezen a vidéken élő emberek kétségbeesését elnézve már nem is olyan meglepő Trump győzelme. 
 
David Mackenzie neo-western­jét ajánlom mindenkinek, aki szereti a stílusos, lassan csordogáló, ám annál feszültebb filmeket, amiket nem felejtünk el másnapra. 
Címkék 

Ajánló