A Kaliforniai álom a legjobb film a New York-i filmkritikusok szerint

New York |

Az idei díjszezon favoritja, Damien Chazelle Kaliforniai álom című musicalje zsebelte be kedd este a legjobb filmnek járó elismerést a New York-i Filmkritikusok Egyesületének 82. díjátadó gáláján, amelyen Kenneth Lonergan A régi város, valamint Barry Jenkins Holdfény című drámája is tarolt.

A Ryan Gosling és Emma Stone főszereplésével készült romantikus történetet, amely hét kategóriában esélyes a Golden Globe-díjra, az idei Oscar-várományosok között tartják számon.

A New York-i filmkritikusok Casey Afflecknek ítélték a legjobb férfi főszereplő díját A régi város című családi drámában nyújtott alakításáért. Kenneth Lonergan drámájában egy nagybácsi arra kényszerül, hogy gondját viselje árván maradt unokaöccsének.

A legjobb női főszereplő díját Isabelle Huppert kapta meg Paul Verhoeven Elle című thrillerének, valamint Mia Hansen Love Az eljövendő napok című drámájának főszerepéért.

Michelle Williams a legjobb női mellékszereplőnek járó elismerést kapta meg A régi város, valamint Kelly Reichardt Egyes nők című drámájában nyújtott alakításáért.

Mahershala Ali a Holdfény című drámában nyújtott játékával győzte meg a kritiksokat arról, hogy ő érdemli a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat. Barry Jenkins rendezése egy fekete fiatalember életét ábrázolja, aki Miami egyik zord kerületében él. A mozi Jenkinsnek a legjobb rendező, James Laxtonnak a legjobb operatőr díját hozta meg.

A mértékadó ítészeket tömörítő New York-i Filmkritikusok Egyesületét (NYFCC) 1935-ben alapították, értékítéletét a díjszezon során fontos jelzésként veszik figyelembe.

Ajánló