Phil Collins visszatér

London |

Phil Collins hétszeres Grammy-díjas zenész, énekes és dalszerző jövő júniusban kezdi meg Londont, Párizst és Kölnt érintő visszatérő turnéját.

Phil Collins
Képarchívum

Az In The Air Tonight és az Against All Odds című slágerek előadója június 4-én, 5-én, 7-én, 8-án és 9-én lép színpadra a londoni Royal Albert Hallban, majd június 11-én és 12-én Kölnben, a rákövetkező héten Párizsban lép színpadra - írta a BBC News.

Collins 2011-ben jelentette be visszavonulását, miután a kezében lévő idegek sérülése miatt már alig bírta tartani a dobverőket, tavaly azonban bejelentette, hogy európai turnéra készül.

A zenésznek ugyan valamelyest javult a kézügyessége, de elmondása szerint nem valószínű, hogy a dobok mögé ül a turné során. "Azt hiszem, csak énekelni fogok. Nem hiszem, hogy valaha is újra képes leszek úgy játszani, mint régen" - mondta a 65 éves előadó.

Collins 15 éves fia azonban a jelek szerint méltó utódja apjának. "Nicholas még csak tanulja a dobolást, de már most fantasztikusan játszik" - büszkélkedett a zenész.

Collins tavaly már tett néhány lépést a visszatérés irányába, amikor jótékonysági koncertet adott a Little Dreams Foundation nevű alapítványa számára - ezen a fia is fellépett -, valamint két slágerét is elénekelte a 2016-os US Openen New Yorkban.

"Azt hittem, hogy csendben vissza tudok vonulni. De a rajongóktól, a családomtól és a zenésztársaimtól kapott támogatásnak hála újra lángra lobbant bennem a zene és a színpad iránti szenvedély".

Collins a progresszív rock egyik legfontosabb zenekara, a Genesis dobosaként vált ismertté a hetvenes évek elején, majd miután Peter Gabriel énekes kilépett, 1975-től ő lett a csapat hangja is. 1981-ben jelent meg első szólóalbuma Face Value címmel.

A Not Dead Yet Live elnevezésű turnéra péntektől lehet jegyet váltani. A zenész Not Dead Yet: The Autobiography című önéletrajzi könyvét csütörtöktől árusítják az Amazon internetes áruházban.

Ajánló