Kultúra

Hogyan lehet egy száz éve halott egykori levéltáros életéről mesét írni, úgy, hogy az a gyerekek számára is izgalmas legyen? Kacsinecz Krisztián kollégánk megmutatta. 

Pozsony | November 27-én Pozsonyban, a Szlovák Rádió hangverseny- termében három zenekar játszik majd, lengyel, cseh, szlovák és magyar népzenei dallamok is felcsendülnek.
New York | Kenneth Branagh és Anna Friel kapta a színészi díjakat a New Yorkban megrendezett nemzetközi Emmy-díjak átadásán hétfőn este.
Los Angeles | Lemonade című fergeteges sikerű albumával és Formation világturnéjával Beyoncé keresett a legtöbbet, 105 millió dollárt a zeneiparban 2017-ben.
Hontalanítás című, a kirekesztés témáját feszegető, több elismeréssel is díjazott produkciójával egyhetes erdélyi turnéra indul a pozsonyi Ifjú Szivek Táncszínház - közölte az együttes hétfőn.
Sokat szidtad a „rendszert”, a szakmát, tele voltál cinizmussal, néha szkepszissel, de rendületlenül művelted, amihez a legjobban értettél. És még nagyon sokra voltál hivatott.
4
Tanult s becsült kollégám és barátom legújabban közzétett, egyébként 2014-es naplójegyzetei közt olvasom: neki nincs Trianon-nosztalgiája. 
Szerencs | Vasárnap tragikus hirtelenséggel, 48 éves korában elhunyt Benkő Géza szlovákiai magyar színész, rendező. Próba közben esett össze a Szerencsen működő Külhoni Magyar Nemzeti Színház színpadán.
Dráfi Mátyás, a Jókai Színház érdemes, Jászai Mari-díjas művésze 75 esztendős.