Kultúra

Az ekecsi Kuttyomfitty Társulat vasárnap délelőtt a budapesti Nemzeti Színház nagyszínpadán mutatja be Cirkusz folklórikusz című műsorát, október 24–25-én pedig a kassai Thália Színházban vendégeskednek az Ördöngős dudással.

London | Cher is szerepel a Mamma Mia filmmusical folytatásában, az Oscar-díjas színésznő, énekesnő a Twitteren közölte a hírt.
Budapest | Tizennyolc év után ismét  koncertet ad Magyarországon Enrique Iglesias. A latin pop királyának tartott spanyol énekes 2018. március 11-én lép fel a Papp László Budapest Sportarénában.
Bár az elmúlt két évtized során már nem vállalt színészi feladatot, Magda Vášáryová ebben az évben két rangos szakmai elismerést is átvehetett. Kassán A színész missziója, Miskolcon a CineFesten az Európa-díjat. 
A katalóniai Sitges-ben 50. alkalommal megrendezett nagy presztízsű filmfesztiválon a fődíjat és a legjobb effektek díját is elnyerte a Jupiter holdja, rendezőjét, Mundruczó Kornélt pedig különdíjjal is kitüntették a hétvégén.
Budapest | Hetven éve, 1947. október 14-én repült először ember gyorsabban a hangnál. Az amerikai Chuck Yeager a Mojave sivatag fölött 13,7 kilométer magasan 1,06 Mach sebességet ért el Bell X-1 repülőgépével, amivel semmivé foszlott a "hanghatár" legendája. 
Budapest | Ma ünnepli 75. születésnapját Nádas Péter Kossuth- és József Attila-díjas író, a modern magyar irodalom egyik meghatározó alakja.
Könnyű dolga van a nyomtatott sajtót kutató történésznek. Beül az archívumba, és lapoz. De miként is fogalmazhatná meg, milyen volt a rádió mint olyan ötven vagy akár csak húsz éve? 
Phnompen | Betiltotta a kambodzsai kulturális és művészeti minisztérium a Kingsman: Az aranykör című akciófilm forgalmazását, mert a film ádáz drogbárója egy kambodzsai templomban talál menedéket.

A nap mondata

Soraya Sáenz de Santamaria spanyol kormányfőhelyettes, aki szerint a katalán elnöknek tegnap csak igent vagy nemet kellett volna mondania arra, hogy kinyilvánította-e Katalónia függetlenségét múlt kedden vagy sem