Kultúra

Miért érdekes a ma emberének Tompa Mihály – erről beszélgettünk Szűts-Novák Ritával és Patonai Anikó Ágnessel.

A napokban jelenik meg Száz Pál Fűje sarjad mezőknek című könyve, melyet volt szerencsém illusztrálni. Így természetesen mélyebben beleástam magam a kötet mondanivalójába, és úgy érzem, sikerült is vele eggyé válnom. 
Ljudmila Ulickaja szerint szemetet olvasni ugyanúgy nem egészséges, ahogy szemetet enni.
Párizs | Egész Franciaország bűcsúzott a rocksztártól, az államfő mondott beszédet, a szertartást az összes tévétársaság közvetítette.
Nincs párja Ori Gruder tabudöntögető dokumentumfilmjének. 
A filmben visszatér többek között Chris Pratt és Bryce Dallas Howard is, de az 1997-es első Jurassic Park egyik főszereplője, Jeff Goldblum is látható lesz.
New York | Tíz eddig kiadatlan szám szerepel Jimi Hendrix jövő márciusban megjelenő új lemezén. A Both Sides of the Sky című album a gitárhős 1968 és 1970 között készült felvételeiből válogat.
Los Angeles | Dexter Fletcher brit színész-rendező fejezi be a Queen együttesről és frontemberéről, Freddie Mercuryról szóló filmet, a Bohemian Rhapsodyt a hiányzásai miatt kirúgott rendező, Bryan Singer helyett.
Budapest | A csaknem fél évszázada létező brit csapat 2018. július 24-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel jövő év elején megjelenő albuma, a Firepower európai turnéján.