Trump tényleg hibbant – a lányát ültette a világ vezetői közé

Hamburg |
Donald Trump amerikai elnök a lányát ültette be a világ vezetői közé  a G20-csúcstalálkozón.
Ivanka a csúcson
SITA/AP-felvétel
Trump egy időre távozott a délelőtti munkatanácskozásról, és a lányát ültette a saját helyére – erősítette meg a tanácskozáson részt vevő több delegáció.
 
Először Szvetlana Lukas, az orosz elnök főtanácsadója, a csúcsértekezlet előkészítésében közreműködő orosz szakértők vezetője számolt be erről a Twitteren közétett, fényképpel illusztrált bejegyzéseiben. A fotón az látható, hogy Donald Trump helyén lánya, Ivanka Trump ül a kerekasztalnál, a brit kormányfő és a kínai elnök között.
 
„Ivanka kíséri Trump elnököt” – írta korábban az orosz diplomata, majd a fényképet kísérő üzenetében hozzátette: „és helyettesíti Trump elnököt a G20-ak tárgyalóasztalánál, amikor (az elnök) kétoldalú találkozókra távozik”.
 
Más delegációk is megerősítették az értesülést. Ivanka Trump tanácsadói tisztséget tölt be az apja mellett, ezt azonban sokan bírálják odahaza, de főleg külföldön.
 
„A politika keverése a családdal és az üzlettel, leginkább a nepotizmusra emlékeztet, nálunk ez elképzelhetetlen lenne” – mondta Sigmar Gabriel német külügyminiszter nemrégiben, amikor Ivanka Trump látogatást tett Németországban.

Ajánló