84 nőt és lányt ölt meg az angarszki vérfarkas

Újabb 60 nő meggyilkolását bizonyították rá az orosz Mikhail Popkovra. Így az egykori rendőr bűnlajstromán már 84 nő és lány meggyilkolása szerepel. 
 
Mikhail Popkov
Mikhail Popkov
Forrás: offline.hu
A gyilkosságokat 1992 és 2010 között követte el Popkov a kelet-szibériai Angarszk városában és annak környékén. Az áldozatai 17 és 38 év közötti lányok és nők voltak. 
 
Az egykori rendőr megtartotta az egyenruháját, aminek segítségével könnyebben be tudta cserkészni áldozatait. A módszere mindig ugyanaz volt: bárokban és szórakozóhelyeken az ittas hölgyeknek felajánlotta, hogy hazakíséri őket. Mivel egyenruhában volt, a nők nem gyanakodtak rá. Aztán, amikor a nők beültek az autójába, Popkov egy elhagyatott helyre hajtott velük, ahol megerőszakolta őket, majd baltával, csavarhúzóval vagy késsel végzett velük. Néhányuk fejét levágta, másoknak a szívét tépte ki. A megölt nők holttestét az Irkutszki terület különböző járásainak erdős vidékein találták meg, innen az Angarszki vérfarkas név.
 
1998-ban az egyik nő életben maradt, ő mondta el a nyomozóknak, hogy a tettes egy egyenruhás férfi, aki felajánlotta neki, hogy rendőrségi autójával hazaviszi. 
A férfit csak 2012-ben kapták el. Az áldozatai mellett megtalálták Popkov Lada Niva típusú gépkocsijának keréknyomait. A férfinál a rendőrség később megtalálta az áldozatok személyes tárgyait is. 
Popkov elfogása után nem vallotta magát bűnösnek, azt mondta, ő egy ”takarító” volta, aki megtisztította a környéket a ”könnyűvérű nőktől.”
 
Most, hogy bebizonyosodott Popkov bűnössége, megkezdődhet a tárgyalás. A férfi minden bizonnyal élete végéig a rácsok mögött marad. (sita, offline.hu)
 

Ajánló