Megerőszakolt lányok gyújtották fel a gyerekotthont

Guatemalaváros |
19-ről 30-ra emelkedett az egyik gyerekotthonban kiütött tűz halálos áldozatainak a száma, mert több lány is belehalt égési sérüléseibe - közölték kórházi források.
TASR/AP-felvétel
Az orvosok szerint nem zárhatók ki további halálesetek sem, mert a kórházban ápolt másik 30 fiatal közül majdnem mindnek súlyos az állapota. Az égési sérülések miatt csak keveset sikerült azonosítani közülük. Az áldozatok valamennyien fiatalkorú lányok, mert az ő hálótermeik égtek le.
 

TASR/AP-felvétel
 
A rendőrség szerint a tüzet maguk a bentlakók gyújtották, mert a nemzetközi nőnap alkalmából tiltakozni akartak ezzel a túlzsúfolt intézményben őket érő erőszak, nemi erőszak és rossz bánásmód miatt. A meggyújtott matracokról a tűz gyorsan átterjedt az épület más részeire, annak ellenére, hogy a gondozók megpróbálták eloltani a lángokat.
 
A Guatemalavárostól 25 kilométerre lévő, Virgen de la Asunción nevű árvaházban olyan fiatalok laktak, akik visszaélések miatt védelemre szorultak, de olyanok is, akiket bíróság ítélt elzárásra. A 400 fősre tervezett intézményben 748-an voltak elhelyezve. A kormány kérte az intézményt, hogy a bűnelkövető fiatalokat vigyék más helyre, de ez nem történt meg.

Ajánló