Csinos nőket vetnek be a palesztinok az izraeli katonák ellen

Jeruzsálem |
Az iszlamista Hamász kiberalakulata a közösségi médiában csinos izraeli nők képei mögé bújva ismerkedtek izraeli katonákkal, majd meghekkelte mobiltelefonjukat.
Kép: Jediót Ahronót
A palesztin szervezet így akart hadititkokhoz jutni – írta a Jediót Ahronót izraeli újság. A Facebookon csinos nők képeit bevetve ismerkedtek katonákkal, akiket rávettek egy videós beszélgető alkalmazás letöltésére, amely „Trójai ló” vírust telepítve ellenőrzés alá vonta a telefonokban őrzött információkat.
A letöltött applikáció teljes ellenőrzést biztosított a Hamásznak a telefonok fölött, be tudta kapcsolni a fényképezőgépeket és a mikrofonokat, el tudta olvasni a whatsapp és email üzeneteket. Sőt, képesek voltak letörölni az eredeti trójai ló alkalmazást is, és helyette nyomot sem hagyva egy még fejlettebb kémprogramot telepítettek. 
 
A Hamászosok valódi izraeli nők Facebook oldalairól lopták el a képeket és az adatokat, és több tucat izraeli katonát sikerült velük csapdába ejteniük. A Hamász célja a Gázai határ mentén zajló katonai műveletek és előkészületek megismerése volt, de csak minimális információt sikerült összeszedniük, mert a Sin Bet belbiztonsági szolgálat és a kibervédelem időben felfedezte a behatolásokat. 
Több tucat izraeli határőrt kihallgattak és elkobozták telefonjaikat. Kiderült, hogy a Hamász birtokába kerülhettek parancsnoki szobákban, tankokban, és a gázai határ menti megfigyelő pontokon készült képek.
 
A Hamász hírszerzői izraeli katonáknak álcázva magukat tartalékos katonák Facebook csoportjaiba is behatoltak, ahol katonai gyakorlatokról érdeklődve próbáltak információkhoz jutni.

Ajánló