Vegyianyag-raktárat találtak Aleppó mellett

Moszkva |

A "terroristák" egyik hátrahagyott vegyianyag-raktárt találtak a szíriai kormányerők Kelet-Aleppóban - jelentette szerdán a Ria Novosztyi orosz hírügynökség a damaszkuszi rezsimhez közel álló SANA hírügynökségre hivatkozva.

SITA/AP-felvétel

Sajtóértesülések szerint a korábban szíriai felkelők uralta Kelet-Aleppóban fekvő raktárban egyéb vegyszeralapanyagok mellett klórt és ként is találtak. A szíriai kormány és szövetségesei terroristának nevezik a rezsim fegyveres ellenzékét.

A SANA szíriai állami hírügynökség megjegyezte, hogy ezeket a szereket a "terroristák" kifejezetten robbanóanyagok előállítására használták.

A damaszkuszi kormányzattal szövetséges Oroszország védelmi minisztériuma tavaly novemberben közölte: a "terroristák" vegyi fegyvereket vetettek be a civilek és kormányerők ellen is. A tárca szakértői vizsgálata a helyszínen vett minták alapján azt állapította meg, hogy klórgázt és fehér foszfort használtak Délnyugat-Aleppóban. Emellett találtak egy fel nem robbant gránátot is, amely mustárgázzal volt megtöltve.

Ajánló