Nyilatkozat a tulajdonosváltásról

Az Új Szó és a Vasárnap szerkesztőségét váratlanul érte a tulajdonosváltás híre

Ma délelőtt a Petit Press kiadó vezérigazgatója, Alexej Fulmek, az Új Szó és a Vasárnap igazgatója, Slezákné Kovács Edit és a Penta befektetési csoport részét képező News and Media Holding kiadóvállalat vezetője, Peter Mertus értesítette a két lap szerkesztőségét a részvényesi tranzakcióról egy rendkívüli szerkesztőségi értekezleten. A szerkesztőség részéről ezen az értekezleten elhangzott, hogy alapvető fontosságúnak tartjuk az Új Szó és a Vasárnap függetlenségének megőrzését, hiszen ez a két lap az utolsó nagy magyar véleményformáló nyomtatott sajtóorgánumok közé tartozik. A szerkesztőségeink legfőbb elvárása, hogy továbbra is szabadon írhassunk, és a lapok eddigi pozíciója ne kerüljön veszélybe. Peter Mertus közölte a szerkesztőségekkel, hogy a News and Media Holding célja a két lap pozíciójának megtartása, és a kiadóvállalatnak nem lesznek tartalmi követelései a szerkesztőségekkel szemben. Mertus hozzátette, a Penta célja a lapok megvásárlásával, hogy az NMH-t ezen az úton is megerősítse.

Az Új Szó és a Vasárnap szerkesztősége a tulajdonosváltástól függetlenül végzi tovább a munkáját, ami a szlovákiai magyar olvasók lehető legteljesebb körű tájékoztatása minden témáról, amely a számukra fontos. Az új kiadónktól kérni fogjuk, garantálja lapjaink függetlenségét. Tájékoztatni fogunk az Új Szó és a Vasárnap helyzetéről a lapok hasábjain és személyes találkozásainkon. Az ősz folyamán folytatjuk a két lap idén év elején elkezdett országjárását. Továbbra is szívesen látjuk olvasóink észrevételeit, panaszait, óhajait, kétségeit, kérdéseit, igyekszünk mindenre a tőlünk telhető legpontosabb és legkimerítőbb válasszal szolgálni.

A szerkesztőségek viszonylag hosszú idő, tizenhét év után távoznak kiadójuktól. Nem ez az Új Szó és a Vasárnap első tulajdonosváltása, az eddigi váltásokat is sikerült átvészelni. A két lap erejét továbbra is elsősorban az adja, hogy a szlovákiai magyaroknak szükségük van komoly véleményformáló újságokra, amelyek az olvasóik érdekeit képviselik.

Az Új Szó és a Vasárnap szerkesztősége

Ajánló