Az SNS alelnöke nekiment Bugárnak

Pozsony |

Jaroslav Paška, az SNS alelnöke a Facebookon üzent ma Bugár Bélának, a Híd elnökének, "Na ezt már nem, Béla" címmel. "A tárgyalt kijelentés az SNS alelnökének mentális érettségi szintjéről tanúskodik" - vágott vissza a Híd. A bejegyzésre az Aktuality.sk portál hívta fel a figyelmet.

Bugár Béla
SITA-felvétel
Paškánál a Híd által jelölt új ombudsman, Mária Patakyová verte ki a biztosítékot, aki a hivatalos Facebook-oldalán szivárványosra cserélte a profilképét, kifejezve, hogy részt vesz a szombatra tervezett szivárványos meneten Pozsonyban. Az emberi jogok biztosa beszédet is mond a rendezvényen.
 
Patakyová, akit az SNS is támogatott szavazataival, Paška szerint ezzel a lépéssel lejáratja és kigúnyolja nemcsak a kormányt, hanem a "sokéves civilizációs, kulturális és társadalmi értékeinket" is. 
 
Paška a bejegyzésben emlékezteti Bugárt, hogy a koalíciós egyezség egyik pontja éppen az volt, hogy egyik fél sem nyit meg vitatott témákat. Egyben kilátásba helyezte, hogy a jövőben a nemzetiek nem fogják támogatni a Híd által jelölt állami tisztviselőket.
 
A pozsonyi szivárványos meneteken rendszeresen részt vett az előző ombudman, Jana Dubovcová is.
 
 
"A tárgyalt kijelentés az SNS alelnökének mentális érettségi szintjéről tanúskodik, és arról, hogy nem értette meg az emberi jogok biztosának alapvető küldetését. Az ombudsmannak minden egyes állampolgár jogait védelmeznie kell" - áll a Híd reakciójában.
 
Mária Patakyová ombudsman kommunikációs tanácsadója,  Ján Glovičko által azt üzente a médiának, hogy az alkotmány 151a cikkelye függetlenséget biztosít számára, és egyben meg is követeli ezt tőle. "Ezért politikusok nyilatkozataira, vagy elképzeléseire arról, hogyan kellene ellátnom ennek a független alkotmányos intézménynek a feladatait, nem fogok reagálni" - közölte az ombudsman. (aktuality, TASR)

 

Ajánló