Óriási a bérszakadék a két nem között

Pozsony |

A kormány és a civil szervezetek igyekezete ellenére Szlovákiában még mindig szakadéknyi különbség van a férfiak és a nők fizetései között – derül ki a Trexima piackutató társaság elemzéséből.

Vajon ugyanannyi fizetést kapnak?
Ján Krošlák felvétele

A munkaügyi tárca adatszerzésén alapuló elemzés szerint az idei első negyedévben a férfiak esetében a bruttó havi átlagbér 1176 euró volt, 264 euróval haladva meg a nők 912 eurós bruttó átlagfizetését. František Foltán, a Trexima szakértője azonban arra figyelmeztet, hogy a bruttó átlagbér torzított képet mutat. Az átlagbérnél közelebb áll a valósághoz a medián bér. Ez utóbbi olyan matematikai középérték, amely az átlagértéknél reálisabban és pontosabban jellemzi a fizetésbeli eloszlásokat. Míg ugyanis az átlagfizetések nagyságát néhány magasabb fizetés erősen megemelheti, a medián a valós középértéket mutatja: ennél az értéknél az emberek fele keres többet, pontosan fele pedig kevesebbet.

A most közzétett elemzés szerint a szlovákiai férfiaknál a középérték 923 euró volt, vagyis a férfiak fele ennél kevesebbet, a másik felük többet keresett havonta az idei első negyedévben. A nők ebben is lemaradnak, a középérték az ő esetükben csupán 773 euró. Szlovákia ezzel az Európai Unió azon országai – Csehország, Ausztria, Németország, Észtország, Portugália – közé tartozik, amelyekben a legnagyobb a különbség a férfiak és a nők jövedelmei között.

A fentieknél is árnyaltabb képet kapunk azonban, ha az órabéreket vizsgáljuk. Míg a közszférában dolgozó férfiak átlagos órabére eléri a 6,36 eurót, a nőké csupán 5,58 euró. Ennél is látványosabb különbséget regisztrálnak a magánszférában, ahol a férfiak átlagos órabére 7,07, a nőké pedig 5,62 euró, miközben a felük 4,62 eurónál is kevesebbet keres.

A Trexima szakértője azt is megvizsgálta, hogy az azonos munkakörben és azonos pozíción dolgozó férfiak és nők mennyit keresnek. Ebből kiderült, hogy ha egy adott cégnél ugyanabban a munkakörben legalább egy férfi és egy nő dolgozik, a férfi átlagosan 5 százalékkal keres többet a női alkalmazottnál. Ám ha a cégnél ugyanabban a munkakörben legalább tíz férfi és tíz nő dolgozik, a különbség már csaknem 9 százalékos. A nők és a férfiak közötti bérkülönbség ráadásul a nyugdíjas éveikre is rányomják a bélyegét, hiszen a nyugdíjat a fizetésből számítják ki. Foltán szerint a nők és férfiak közötti bérkülönbségekhez jelentős mértékben hozzájárul a szülői szabadság, amelyet követően a nők fizetésemelése lelassul. Ez utóbbit támasztja alá az is, hogy a férfiak és nők közötti bérkülönbségek a 25 év felettiek körében kezdenek el látványosan nőni.

Örvendetes azonban, hogy például az általános és középiskolai tanárok, a mentőápolók, fizioterápiás asszisztensek, a művészet és kultúra területén dolgozó szakemberek, valamint a biológusok, botanikusok, zoológusok és a hasonló ágazatban dolgozó nők többet keresnek, mint a férfiak ugyanezekben a tevékenységi körökben. Nem elhanyagolható azonban az sem, hogy több olyan szakmában is – például textilipar, oktatás- és egészségügy –, ahol alacsonyabb az átlagfizetés, több a női alkalmazott, mint a férfi.

Ajánló