Paška: nem maradunk csak azért a koalícióban, hogy meglegyen a létszám

Pozsony |

A SNS nem akart csak azért koalíciós partner lenni, hogy meglegyen a megfelelő létszám – mondta ma Jaroslav Paška, a párt alelnöke.

Jaroslav Paška
TASR-felvétel

A Koalíciós Tanácson épp ezért az akarják majd elérni, hogy az SNS javaslatai ne legyenek háttérbe szorítva, hanem pont úgy álljanak hozzájuk, mint a Smer, vagy a Híd javaslataihoz – mondta a politikus.

Az SNS kibővítené a koalíciós szerződést a minimálbér megemelésével a állami hivatalokban, a 13. és 14. fizetéssel, a fürdőzésbe tett beruházásokkal. Követelik továbbá, hogy a pénzügyminisztérium ne blokkolja az infrastruktúra kiépítését, hogy egyes miniszterek ne kommentálják nyilvánosan kollégáik munkáját, hogy a Koalíciós Tanács rendszeres időközönként ülésezzen, és hogy a kormányülések elé ne kerüljön olyan javaslat, melyet a Koalíciós Tanács nem vitatott meg.

Paška elmondása szerint a koalíciós tárgyalások javítani fogják a belső kapcsolatokat és a koalíciós működését is. Az SNS alelnöke szerint eddig csak az ő prioritásaik nem teljesültek, a másik két párt prioritásai pedig igen.

A koalíciós partnerek egyelőre nem reagáltak az SNS igényeire.

Ajánló