Danko: Erik Tomáš állhat a Smer-OĽaNO együttműködés mögött

Pozsony |

Az SNS továbbra is kitart Jaroslav Paška alelnök állításai mellett, aki kedden arról beszélt a Koalíciós Tanács ülése után, hogy a Smer összejátszik az OĽaNO-val az SNS ellen - reagált a párt a Híd mai sajtótájékoztatójára.

Andrej Danko
SITA-felvétel
Jaroslav Paška szerint a Smer háttéremberei az ellenzéki OĽaNO-n keresztül próbálják lejáratni az SNS-t, és az uniós pénzek körüli botrányt a kormányhivatalból szivárogtatták ki Veronika Remišovának, az ellenzéki mozgalom egyik arcának. 
 
Andrej Danko, az SNS elnökének állásfoglalása szerint "több mint elgondolkodtató, hogyan rendelkezhet az OĽaNO-NOVA a kormányhivatalból származó titkos dokumentumokkal", amelyek rossz fényt vetnek a nemzetiekre. Danko szerint az egész mögött Robert Fico mediális tanácsadója, Erik Tomáš állhat, akivel régóta feszült a viszonyuk.
 
Erik Tomáš abszurdnak nevezte az SNS képviselőinek állításait. "Igor Matovič azt állítja, hogy az OĽaNO lejáratásán dolgozunk, az SNS meg azt, hogy együttműködünk az OĽaNO-val az SNS lejáratásán. Már ez a két egymásnak ellentmondó állítás is megmutatja, hogy az egész képtelenség" - tette hozzá.
 
"Az SNS-nek kell felelősséget vállalnia az oktatásügyért, ahogy a Smer és a Híd is teljes felelősséget vállalnak a tárcáikért. Elhárítani a felelősséget a koalíciós partnerek ellen indított támadással, melyeket csak szubjektív megérzésekre alapoznak, legalábbis inkorrekt" - jelentette ki Tomáš. 
 
 
Bugár Béla, a Híd elnöke mai sajtótájékoztatóján felelősségre intette a kormánykoalíció összes tagját, különösen a Szlovák Nemzeti Pártot (SNS). „Paška kijelentései felelőtlenek, tisztességtelenek és hamisak“ - mondta Bugár, aki szerint ha valaki azt gondolja, hogy a Smer és Igor Matovič együttműködnek, az valószínűleg napszúrást kapott. 

Ajánló