Gombaszög - egy év szünet

Gombaszög |
Az utolsó napjához érkezett a Gombaszögi Nyári Tábor. Az esővel tarkított ötödik napon sem volt hiány a programokból.
Somogyi Tibor felvétele
A Pozsonyi Magyar Szakkollégium nagysátrában az Új Szó főszerkesztője, Szalay Zoltán és Molnár Judit, a Szabad Újság korábbi főszerkesztője beszélgetett a hazai magyar sajtó függetlenségéről és a politikai befolyás jelenlétéről. A beszélgetés az alábbi linken megnézhető.
 
Ugyanitt került sor az újonnan kialakított Gombaszögi Tanösvény megnyitására Gaál Lajos, a Szlovákiai Barlangok Igazgatósága barlangkezelési és oktatási osztályának vezetője, és Zachariás István, a Kassai Megyei Önkormányzat alelnökének a közreműködésével. 
 
Miben lehet progresszív Szlovákia? címen a Progresszív Szlovákia egyik arca, Martin Dubéci, politikai elemző tartott előadást.
 
Az Irodalmi sátorban Durica Katarinával beszélgettek, aki a Nyomorpornó Afrikában cím alatt mesélt az Afrikában mindennaposnak számító női csonkításokról, valamint az eddig megjelent két regényéről, és Grecsó Krisztián is a tábor vendége volt, aki felolvasással búcsúzott.  Az este további részében fellép az USEME, a Jóvilágvan és a Quimby.
 
A mai napon a szervezők a helyieknek is szerettek volna kedveskedni, ezért minden gömöri lakos szimbolikus egy euróért válthatott jegyet. További információk a www.gombaszog.sk honlapon és a hivatalos Facebook-oldalon. (gnyt)

Ajánló