Maďarič lemondana Kaliňák helyében

Pozsony |

Marek Maďarič (Smer) kulturális miniszter lemondana Robert Kaliňák (Smer) belügyminiszter helyében - jelentette ki ma a Szlovák Rádió és Televíziói közéleti műsorában. 

Marek Maďarič
TASR-felvétel
Kaliňák Andrej Kiska parlamenti beszéde kapcsán került elő, aki a héten közvetve ismét távozásra szólította fel a belügyminisztert. Maďarič ezzel kapcsolatban azt mondta: a felszólításra annak kell reagálnia, akinek címezték, vagy a felettesének, "vagy valaki másnak". "Én valószínűleg nem bírnám a médiának azt a nyomását, amit Kaliňákra gyakorolnak" - mondta Maďarič.
 
Gál Gábor (Híd) szerint Kaliňák távozása gesztus értékű lenne, de egy ember menesztése még nem jelentené azt, hogy sikert értek el a korrupcióval vívott küzdelemben. Richard Sulík (SaS) szerint ugyanakkor nagyon is lényeges, hogy ki áll a belügyminisztérium élén. Az SaS elnöke bírálta Robert Fico kormányfő korrupcióellenes intézkedéseit is, mert szerinte azok teljesen hiteltetlenek. "Ez az egész korrupcióellenes harc csak egy komédias a választók megnyugtatására. Semmi más. Maga pedig, Gál úr, szép arcot vág ehhez, ez minden. A homokba dugja a fejét, és úgy tesz, mintha ez más felelőssége lenne. De ez a magáé is" - mondta Sulík.
 
Maďarič szerint ugyanakkor Sulík az utolsó, aki a korrupcióról és a hitelességről beszélhet azután, hogy Kočnerrel vitatta meg, kit válasszanak meg főügyésznek.

Ajánló