Nyílt nap a környezetvédelmi minisztériumban

A környezetvédelmi tárca idén is megrendezi a már hagyományos nyílt napot. Május 13-án, szombaton, 10 órától a  Ľudovít Štúr téren gazdag program várja a kicsiket és nagyokat.  Kipróbálhatják, milyen is a miniszteri bársonyszék, a bátrak akár pitonnal, teknőssel vagy az egzotikus szakállasagámával is fotózkodhatnak, kötélpályán tesztelhetik mászótudásukat és elektromos autóval is tehetnek egy kört. A legkisebbeket ismert mesefigurák és bűvész szórakoztatja majd.

A minisztérium előtti téren a Bősi Központi Mentőszolgálat felszerelését és a Szlovák Vízgazdálkodási Vállalat speciális markológépét lehet megnézni, amelyet a folyómedrek tisztítására vetnek be.

Bemutatkozik a tárca irányítása alá tartozó több szervezet is. A Szlovák Környezetvédelmi Ügynökség alkalmazottai bemutatják, hogyan készül egy jó madáretető és hova kell kihelyezni, hogy a madarak hasznát vegyék. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet meteorológusai pedig elárulják, hogyan is készül az időjárás-előrejelzés.

A Dionýz Štúr Állami Földtani Intézet geológusainak köszönhetően mikroszkópon keresztül vizsgálhatnak ásványokat, illetve mamutfogat és barlangi medve koponyát is tanulmányozhatnak az érdeklődők. Nem hiányoznak majd a különböző versenyek, kézműves műhelyek sem. Kreatív foglalkozásokon megtanítják, mi minden készíthető hulladékból. 

Ajánló