Matovič nem mond le, inkább feljelenti Rašit

Pozsony |

Igor Matovičnak, az OĽaNO-NOVA elnökének esze ágában sincs lemondani a mandátumáról, inkább feljelentést tesz Richard Raši (Smer), a mandátumvizsgáló bizottság elnöke ellen rágalmazás miatt. Raši szerint Matovič adócsaló, akinek nincs erkölcsi joga a parlamentben maradni. 

SITA-felvétel
"Ezek csupán Richard Raši szánalmas és kínos kitalációi" - reagált Matovič, aki ismét hangsúlyozta: vállalkozóként rendkívül magas összeget, 500 millió koronát fizetett be adó gyanánt az államnak.
 
Raši arra a rendőrségi határozatra hivatkozott, amely azzal zárta le a Matovič cégénél, a  regionPressnél indított nyomozást, hogy a politikus tövényt sértett ugyan,  de a bűncselekmény már elévült.
 
Matovič mai sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet, hogy a nyomozást lezáró határozatot az a Štefan Menčík készítette, aki két éve csak Matovič ügyeivel foglalkozik, és ezért jutalmul a Nemzeti Korrupcióellenes Egység nyugati szárnyának igazgatójává léptették elő. Az  OĽaNO-NOVA elnökének elmondása szerint ő volt az, aki a szőnyeg alá söpörte Matovič Radoslav Procházka kampányfinanszírozása miatt tett feljelentését, és később ő hozta nyilvánosságra engedély nélkül a Procházkával való beszélgetés hangfelvételét is. "Ezután kommandót küldött a cégembe, de nem találtak semmit" - tette hozzá. 
 
Matovič elmondása szerint nem az övé volt az autó, amelynek használatára 2004-ben majd 63 000 eurónyi költséget számolt el, és amelynél nem ült a bejelentett kilométerek száma a kilométeróra által mutatottal. Az autót állítólag csak kölcsönözte az unokatestvérétől, és azt nem tudja megmondani, hogy rajta kívül hányan használták még.
 
Az ügy kapcsán a Smer ismét felszólította Igor Matovičot, hogy mondjon le a képviselői mandátumáról.

Ajánló