Híd-szóvivő: skizofrén helyzet, hogy a Fidesz nem kommunikál velünk

Pozsony |
A Fidesz úgy döntött, hogy ignorálja azt az új helyzetet, ami a Híd párt létrejöttével állt elő a szlovák politika színpadán. Ignorálja a magyar nemzetiségű választók akaratát is, akik az elmúlt parlamenti választásokon a Híd pártot támogatták - reagált Orbán Viktor miniszterelnök és az MKP delegációjának keddi találkozójára Debnár Klára, a Híd szóvivője.
Menyhárt József, az MKP elnöke (b) és Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke
Fotó: MTI
A találkozón Orbán leszögezte: a Fidesz-KDNP szlovákiai, felvidéki partnerszervezete az MKP, "ez így volt, így van és így is lesz".
 
Kérdésre azt is mondta, hogy az MKP "a mi partnerünk", mert "vegyes párt: feloldódás, magyar párt: megmaradás", ezért támogatják az MKP-t.
 
Debnár eredménytelennek és "skizofrénnek" nevezte a magyar kormány azon döntését, hogy csak a parlamenten kívüli párttal hajlandó kommunikálni, s egyszersmind a magyar kisebbség helyzetének javítására hivatkozik. Ha a Fidesz szándékai őszinték, nem kommunikálni egy koalíciós párttal legalábbis nem logikus - tette hozzá. A magyar kormánypárt által ígért gazdaságfejlesztési programot a Híd olyan eszköznek tekinti, amellyel a Fidesz belép a szlovákiai "politikai ringbe".

Ajánló