Építhetik a D1-es legdrágább szakaszát

Eperjes |

Négy év múlva épülhet meg a Pozsonyból Kassára vezető D1-es autópálya legdrágább szakasza, az eperjesi körgyűrű, melynek megépítéséről tegnap írta alá a szerződést Érsek Árpád (Híd) közlekedési miniszter. A 7,8 kilométeres útszakasz ára kilométerenként körülbelül 40 millió euró lesz, a tárca szerint az ár azért ilyen magas, mert a D1 egyik legbonyolultabb szakaszáról van szó.

Az Eperjest délnyugati irányban elkerülő sztrádán épülnek meg az ország legbonyolultabb kereszteződései
NDS-felvétel
Eperjes körgyűrűje számokban

A 7,8 kilométeres útszakaszból 2,2 kilométer alagút.

A sztrádán összesen 18 híd van.

Két bonyolult kereszteződés található az útvonalon.

A szakaszt idén kezdik építeni és négy év múlva, tehát 2021-ben fejezik be.

A több mint 300 millió eurós kiadásokat nagyrészt uniós forrásokból akarják finanszírozni.

Az Eperjest elkerülő sztrádaszakaszt az Eurovia, a Doprastav és a Metrostav alkotta konzorcium fogja építeni. „Ahogy ígértem, minden fontos feltétel teljesítése után elkezdjük az eperjesi körgyűrű építését, amely jelentősen segít a város és a környék lakóinak” – tolmácsolta lapunknak Érsek állásfoglalását a minisztérium szóvivője, Karolína Ducká.

A szóban forgó sztrádaszakasz körülbelül negyedét alagutak alkotják, további negyedét pedig hidak, a szakaszon két nagy kereszteződés is lesz. „A sofőrök Rózsahegytől Kassára négy éven belül összefüggő sztrádaszakaszon haladhatnak majd, összesítve körülbelül 190 kilométerről beszélünk” – nyilatkozta Ján Ďurišin, a Nemzeti Autópálya-társaság (NDS) igazgatója.

A D1-es sztráda a tervezettnél valamivel olcsóbban épül meg, a kivitelező 15,2 millió eurós megtakarítást ajánlott fel az államnak.

Túlárazott út?

A még Ján Počiatek (Smer) közlekedési miniszter által kiírt versenybe beérkezett ajánlatokat tartalmazó borítékokat tavaly májusban nyitották fel, Érsek Árpád nyár végén vette át a minisztérium vezetését. Az INEKO gazdaságkutató intézet elejétől fogva figyelmeztetett, hogy a sztrádaszakasz túl drága. Az összehasonlítás kedvéért: a Višňové alagút építése kilométerenként 30 millió euróba kerül. „Amit biztosan tudunk, hogy az Eperjesen áthaladó tranzitforgalom közel fele kerüli majd el a várost a körgyűrűn, a nehéz kamionoknak csupán negyede. A drága projektek csak azt eredményezik, hogy kevesebb közlekedési projektet lehet majd kivitelezni, több fontos szakasz papíron marad, a további nagyobb projektre ugyanis nem marad pénz” – figyelmeztetett egy hónappal ezelőtt az INEKO elemzője, Ján Kovalčík.

Érsek azt állítja, hogy az új szakaszoknak köszönhetően idővel segítenek a régiónak; a hosszú kocsisorok és forgalmi dugók pedig eltűnnek. „Eperjes közlekedési problémái nem fognak az egyik napról a másikra megoldódni. Tény, hogy a Poprád irányából érkező, Kassára haladó teherforgalmat el kell terelni a városból. A belvárosban a forgalomnak már néhány hónap múlva segít egy új négysávos út. Ugyanakkor dolgozunk a város északi elkerülő útján, illetve az R4-es gyorsforgalmi úton” – közölte tegnap Érsek.

Vita a megtakarításról

A sztrádaszakasz áráról folytatott vitába tavaly év végén Andrej Kiska államfő is bekapcsolódott, levélben kért magyarázatot Peter Kažimír pénzügyminisztertől arra, nem lehetne-e a körgyűrűnél több pénzt megtakarítani. Kažimír válaszából kiderült, hogy Eperjes esetében összesítve körülbelül 400 millió eurót is megtakaríthatnának. Érsek végül megegyezett Kažimírral, hogy átrajzolják a körgyűrű egy részét, a Lengyelországba vezető R4-es gyorsforgalmi utat. A dél-nyugati részét, tekintettel a tender kiértékelésére, már nem. Ha ezen is módosítani akartak volna, akkor a miniszter szerint az építkezés kezdetét több évre el kellett volna halasztani.

Azáltal, hogy négy helyett kétsávos gyorsforgalmit építenek Eperjes északi részén, végül 220 millió eurós megtakarításra tehetnek szert. Eperjes teljes körgyűrűje így nem egész 700 millió euróba kerülhet. Ha elkészül a délnyugati sztrádaszakasz, az az NDS információi szerint a személyautóknak közel 19, a teherautóknak pedig 18 perces megtakarítást hoz, ami annyit jelent, hogy útban Kassára autóval mintegy 20, teherautóval pedig 27 százalékkal csökken a menetidő.

Ajánló