A környezetvédelmi minisztérium csatlakozik a nárciszok napjához

A nárcisz megvásárlásával és a ruhára tűzésével a környezetvédelmi minisztérium munkatársai is csatlakoztak azokhoz a százezrekhez, akik Szlovákiában így támogatják a rákos betegeket. Ezzel üzentek a súlyos betegségben szenvedőknek, hogy sokan vannak körülöttük olyanok, akik gondolnak rájuk, és lehetőségeikhez képest segítik őket. A Rákellenes Liga fiatal önkénteseit fogadta Sólymos László környezetvédelmi miniszter is.

SITA-felvétel

„A nemes gondolat megérdemli az elismerést és a támogatást, és a nárciszok napja kétségtelenül ilyen. A remény fontos minden embernek, főleg azoknak, akik daganatos betegséggel küzdenek. Így is ki akarjuk fejezni együttérzésünket azok iránt, akik életük legnehezebb szakaszát élik át” - jelentette ki a miniszter.

A környezetvédelmi minisztérium munkatársai önkéntes hozzájárulása is segít megvalósítani azokat a programokat és projekteket, amelyek segítik a súlyos betegségben szenvedőket abban, hogy átvészeljék életük legnehezebb szakaszát, és könnyebb legyen a kezelés utáni időszak.

A Rákellenes Ligát 27 évvel ezelőtt, Pozsonyban hozták létre jótékonysági nonprofit szervezetként. 1990-ben tagja lett az Európai Rákellenes Ligák Szövetségének (ECL), valamint a genfi székhelyű Nemzetközi Rákellenes Uniónak (UICC).  21 évvel ezelőtt kezdeményezte a nárciszok napja gyűjtést, amelyre azóta minden évben áprilisban kerül sor. A projekt jelképe a sárga nárcisz lett, a tavasz és a remény virága. A nárciszok napja célja, hogy közelebb vigyék az emberekhez a rák elleni küzdelmet és tájékoztassanak a betegek tényleges helyzetéről Szlovákiában, hogy a betegség ne rém legyen, hanem olyan tény, ami összeköt.

Ajánló