Kevesebbet keresnek a női vezetők

Pozsony |

A vezető pozícióban lévő nők is kevesebbet keresnek férfi társaiknál, a bérkülönbség nemcsak az alacsonyabb beosztású alkalmazottakra érvényes. A Trexima felmérése szerint azonban az utóbbi években egyre több nő kerül magasabb pozícióba.

Illusztrációs felvétel
Képarchívum
Még mindig nagyon kevés nő tölt be Szlovákiában vezető pozíciót, habár az arány javul, derül ki a Trexima munkaerőpiac-kutató társaság elemzéséből. „A vezető beosztású nők már nem számítanak fehér hollónak, mint ahogy az a múltban jellemző volt” – állítja Soňa Šedajová, a Trexima elemzője. 2016-os adatok alapján a vezető pozíciók 38%-át töltötték be nők. Šedajová szerint ennek egyik oka, hogy a nők egyre később házasodnak, vállalnak gyereket, így van idejük a karrier építésére.
A vezető pozíciót betöltő nők többsége a fővárosban él. „Pozsony megyében dolgozik a vezető pozíciót betöltő nők 26 százaléka, kétszer több, mint a második helyezett Kassa megyében” – tájékoztatta lapunkat Šedajová.
 
A férfiak és a nők fizetése közti különbség azonban megmutatkozik a vezető beosztásokban is. „A menedzser nők fizetése mindössze a 68,7%-a férfi társaik bérének” – állítja az elemző. Ez magasabb a férfiak és a nők fizetése közti átlagos különbségnél is, ami mintegy 20 százalékra tehető. Ráadásul a különbség a válság óta nőtt: míg 2012-ben a vezető beosztású nők átlagosan 1522 eurót kerestek, férfi társaik pedig 2219-et, addig 2016-ban 1765 euró volt az átlagkereset a nők, és 2570 a férfiak körében. A különbség tehát 697 euróról 805-re emelkedett.
 
A női vezetők aránya három ágazatban magasabb az átlagnál: a pénzügyek, az oktatás és az egészségügy területén. 
 
A legtöbb női vezető pénzügyes
 
A pénzügyi ágazatban a legerősebb a nők jelenléte a vezető pozíciókban, de még ott is csak 16 százalék, derül ki a Trexima elemzéséből. Az oktatásban és az egészségügyben éri el még a vezető pozíciót betöltő nők aránya a 10%-ot, az összes többiben ennél kisebb az arányuk. A legmagasabb pozíciókban – elnök, vezérigazgató – még mindig csak 3 százalékban vannak jelen. A legmagasabb fizetést éppen a pénzügyi ágazatban kapják, meghaladja a havi 3500 eurót, míg a vendéglátásban keresnek a legrosszabbul: itt a vezetők átlagfizetése is csak 709 euró.
 
Az előmenetelüket segíti a magasabb iskolai végzettség, a női vezetők több mint 56 százalékának legalább egyetemi vagy ennél magasabb végzettsége van. Az elemzés szerint a nők 50–54 éves koruk közt érnek fel a csúcsra, ebbe kategóriába tartozik ugyanis a legtöbb női vezető – 18,07%. A vezetők aránya 40 éves kortól emelkedik, míg a 35–39 éves vezetők aránya csak 11,69%, a 40–44 évesek már az összes vezető 15,63%-át teszik ki. (lpj)

Ajánló