Nem razziáztak Bešternák cégénél, mert valaki rászólt a rendőrök fülére

Pozsony |

A NAKA volt igazgatóhelyettese, Jozef Lutter még januárban feljelentést tett a főügyészségen amiatt, hogy valaki állítólag megakadályozta Ladislav Bašternák, az adócsalással gyanúsított ingatlanvállakozó,és Marek Turčan ügyvéd közös cégének átkutatását.  Az esetről a Denník N számolt be internetes oldalán.

TASR-felvétel
A rendőrség 2016. június 29-én razziázott Bašternák villájában és egyik cégében a Tupého utcában. Ugyanezen a napon a Karadžičova utca 10-es szám alatti, Vega plus nevű cégben is házkutatást terveztek. Amikor reggel odaértek a rendőrök, az akciót irányító rendőrnőt állítólag felhívta valaki, hogy forduljanak vissza és halasszák el a házkutatást. 
 
A Vega plus társtulajdonosa Bašternák mellett az a Marek Turčan, aki Robert Kaliňák belügyminiszeter üzlettársa is. Turčan és Kaliňák közös tulajdonosai például a B. A. Haus cégnek, melyben a belügyminiszter áron alul vásárolt részvényeket Bašternáktól. A Karadžičova 10. alatt székel Turčan ügyvédi irodája, a Metis legal is.
 
A visszafordított rendőrnő a jelentésben azt írta, hogy a házkutatást azért nem tartották meg, mivel a rendőröket a cég kézbesítési címére irányították, de a vállalat valójában nem ott székel. Ez azonban Lutter szerint hazugság. A házkutatást végül még aznap délután elvégezték egy másik rendőrnő irányításával, de az már nem volt rajtaütésszerű.
 

Ajánló