Szombaton kebabot esznek Dunaszerdahelyen

Dunaszerdahely |

A Híd kebabozós akcióval válaszol a kebabárusok és a balkáni fagylaltozók bojkottjára szólító felhívásra.

Gabriel Kuchta felvétele
A párt felhívása rámutat, a közbeszédben nem lehet helye az általánosító gyűlöletkeltésnek, legyen szó magyarokról, romákról, szlovákokról, de a muszlim közösség tagjairól is. A Híd éppen ezért elítéli a szociális hálókon múlt hétvégén megjelent, a dunaszerdahelyi kebabárusok és balkáni fagylaltozók bojkottálására felszólító felhívást.
 
„A közbeszédben nem lehet helye gyűlöletgerjesztő és konkrét embercsoportok ellen irányuló támadásoknak. Egy olyan országban szeretnék élni, amely a toleranciára épül, legyen szó magyarokról, szlovákokról vagy romákról, keresztényekről vagy muszlimokról, és így tovább. Ahol nem fordulhat elő, hogy az ország bármely polgárát támadás érje azért, mert más a nemzetisége, hitvallása, vagy bőrszíne. Elfogadhatatlannak tartom az idegengyűlölet bármely megnyilvánulását. Különösen súlyos hibának tartom azt, ha pont azokat az embereket pécézzük ki, akik vállalkoznak és munkahelyeket teremtenek a közösségeikben“ – hangsúlyozta Ravasz Ábel, a Híd alelnöke és dunaszerdahelyi alapszervezetének elnöke.
 
A párt mellett működő Iuven ifjúsági csoport az ügyre a „Kebabbal az ostobaság ellen“ című megmozdulással reagál, amelyre szombaton délben kerül sor Dunaszerdahelyen. A szervezet szombaton ebédidőben egy jó falatra vár mindenkit, aki elutasítja a gyűlöletet, és aki szeretné kifejezni a szolidaritását a megtámadott árusokkal.

Ajánló