Pályázat óvodáknak

Pozsony |

Hét megye települései juthatnak vissza nem térítendő pénzügyi támogatáshoz óvodák felújítására.

Tomáš Benedikovič illusztrációs felvétele

Az Emberi Erőforrások Operációs Program keretein belül egy évvel ezelőtt meghirdetett állami pályázat negyedik köre július 14-én zárul majd le, az önkormányzatok addig pályázhatnak az európai strukturális és beruházási alapokból származó forrásokra.

Az összesen 50 milliós pályázati felhívás két alpályázatra tagolódik, az egyik a 150 legfejletlenebb település számára szól, a másikat pedig további 894 település számára írták ki. Az első két körben 36 önkormányzat pályázatát értékelték ki és fogadták el, a harmadik kör elbírálása jelenleg is tart, ebbe 30 település kapcsolódott be. Abban az esetben is, ha minden kérvényező sikerrel jár, a negyedik körben a települések még mindig 26 millió eurónyi támogatást meríthetnek – közölte lapunkkal a programot koordináló belügyminisztérium.

Tavaly emellett közösségi központok átépítésére és rekonstrukciójára is indult egy pályázati program 125 település számára. Az első körben 1,2 millió eurónyi támogatást hagytak jóvá 7 település számára, további 13,8 millió euró áll rendelkezésre a második körben, mely február 24-én zárul. (fm)

Ajánló