Volt SIS-elnök: terrortámadás fenyegeti Pozsonyt

Pozsony |

Igor Cibula, a Volt Hírszerző Tisztek Szövetségének (ABSD) elnöke és a szlovák titkosszolgálat (SIS) exvezetője szerint Ausztria közelsége miatt terrortámadás fenyegetheti Pozsonyt is.

A pozsonyi karácsonyi vásár
TASR-felvétel
Cibula rámutatott: Ausztriában és azon belül Bécsben számottevő muszlim közösség él, az iszlám pedig a katolicizmus után a második legelterjedtebb vallás az országban. Bár a muszlimok többsége nem radikális, az utóbbi 12 hónapban egyre több szélsőséges iszlamista lépett fel Ausztriában is, akik elsősorban a fiatalokat próbálják meg fanatizálni. Éppen belőlük válhatnak később az ún. "magányos farkasok", akik az internetes útmutatók alapján a berlinihez hasonló terrortámadást hajthatnak végre.
 
 
"Szlovákia híres a közel-keleti országokból érkező migránsok irányában tanúsított elutasító magatartásáról, ezért nem zárható ki egy demonstratív terrorakció nálunk sem, melyet ausztriai iszlamisták hajthatnak végre" - véli Cibula. Hozzátette: az osztrák hatóságok tartózkodóak, ami az iszlamista szélsőségesekről való hivatalos tájékoztatást illeti, hogy elejét vegyék az osztrák jobboldali radikálisok uszításának.

Ajánló