Érseké Szlovákia népszerűsítése

Pozsony |

Érsek Árpád közlekedési miniszter úgy döntött, megszünteti az önálló Szlovák Idegenforgalmi Ügynökséget (SACR), melynek a turisták Szlovákiába csábítása volt a feladata. Ezt a tevékenységet a jövőben az általa vezetett minisztérium látja el.

TASR-felvétel

A döntés, melyről a SACR munkatársai kedden szereztek tudomást, kimondja, hogy az ügynökség vagyonát és munkatársait betagolják a tárca struktúráiba. A tárca szerdán megerősítette a döntést. Karolína Ducká, a minisztérium szóvivője lapunknak azt írta, egységesíteni, és hatékonyabbá szeretnék tenni az ország idegenforgalmának népszerűsítését.

Az összevonással megtakarított pénzt is erre fordítják majd. A SACR beolvasztása azért is meglepő, mert csak nemrégiben cserélte ki vezetőjét a miniszter. Igor Donovalt szeptemberben váltotta Marián Bujna, Érsek döntésére. Bujna megbízottként irányította az ügynökséget, helyére új vezérigazgatót kerestek. Szlovákiába egyébként a nyáron rekord-mennyiségű turista érkezett. Júniusban és augusztusban 1,6 millióan látogatták meg az országot, ami 16 százalékkal több, mint egy évvel korábban. (fm, Sme)

Ajánló