Fedor: a "szlovexitet" propagálni hazaárulás

Pozsony |

A Szlovákia EU-ból illetve NATO-ból való kilépéséről tartandó népszavazásra tett kísérlet hazaárulásnak tekinthető - véli Martin Fedor (Sieť) volt védelmi miniszter.

Képarchívum
Fedor szerint azok, akik ezeknek a szervezeteknek a szétesését kívánják, vagy azt, hogy Szlovákia ne legyen a tagjuk, "el akarják venni nemzetünktől a lehetőséget, hogy dönthessen a saját sorsáról."  Az EU-n és a NATO-n belül az országnak döntő szava van, ezeken kívül azonban az "erős államok" döntenének Szlovákia jövőjéről annak beleszólása nélkül. "Szlovákia létérdeke, hogy az EU és a NATO keretében működjön" - írja Facebook-bejegyzésében a képviselő.
 
Fedor elképzelhetőnek tartja, hogy akik az EU-ból vagy a NATO-ból való kilépés oldalán állnak, "valamelyik idegen hatalomnak dolgoznak", és olyat tesznek, amit "egyszerűen hazaárulásnak lehet nevezni".
 
Az EU-ból, illetve a NATO-ból való kilépésről szóló népszavazás kiírására a Kotleba-féle ĽSNS indított petíciós akciót a brexit-népszavazás sikerén felbuzdulva. A népszavazás kiírásához 350 000 aláírás szükséges.
 

Ajánló