Munkanélküli apának megoldás lehet gyesen maradni

Pozsony |

A munkatörvénykönyv és a szociális biztosításról szóló norma értelmében az anyának és az apának egyaránt, csaknem ugyanolyan feltételek mellett áll jogában törődnie újszülött gyermekével.

Ritkán marad az apa gyesen
Ritkán marad az apa gyesen
Illusztráció, Pavol Funtál felvétele

A munkaadó az apa számára is gyermekgondozási szabadságot biztosíthat – akár a gyermek megszületése pillanatától addig, ameddig kéri, ám maximum a gyermek 3. életévéig. Eközben az anya is lehet anyasági, majd gyermekgondozási szabadságon. A gyakorlatban azonban – anyagi okokból – ritkán szokott előfordulni, hogy 3 évig mindkét szülő otthon maradjon főállásban gyereket nevelni. Az anyasági támogatást a fizetés alapján számolják ki (a napi kivetési alap 65 %-a).

Fix áron

Ezzel szemben a gyest törvény határozza meg, jelenleg 203,20 euró, és csak az egyik szülőnek folyósítják, vagyis ha mindketten otthon maradnak, a család összbevétele jelentősen csökken. Amikor azt mérlegelik, az anya helyett esetleg ne az apa kérjen-e inkább anyasági és gyermekgondozási szabadságot a munkaadójától, legtöbbször a család anyagi helyzete a legfontosabb szempont, azaz mikor járnak jobban: ha az anya vagy az apa dolgozik?

„A szükség kényszert szül. Szlovákia egyes régióiban óriási a munkanélküliség, esetenként csak a nő tud elhelyezkedni. Ilyen helyzetben logikus és a család megélhetése szempontjából jobb, ha az apa megy gyermekgondozási szabadságra. Ha a férfi hosszabb ideje munkanélküli, segélyre sem számíthat, akkor legalább gyest kaphat, a feleség pedig dolgozik” – mondta lapunknak Zuzana Kusá szociológus.

„Diszkriminált” apukák

A szlovák jogrend elméletileg lehetővé teszi azt is, hogy az apa „anyasági” szabadságra menjen, ez esetben azonban ezt a munkahelyi hiányzást az első naptól gyermekgondozási szabadságnak hívják. „Munkatörvénykönyvünk az apák esetében nem ismeri az anyasági szabadság fogalmát, ezért a munkaadó nem hagyhatja jóvá az apa számára még abban az esetben sem, ha a Szociális Biztosító az anyasági támogatást az apának folyósítja” – hívta fel a figyelmet a Szociális Biztosító (SP).

A szociális biztosításról szóló törvény értelmében ugyanis – az anyán kívül – a terhességi-gyermekágyi segélyt megkaphatja az a személy is, aki az anyasági szabadság 22. hetétől (kb. a gyermekágyas időszak befejeződése után) valamilyen okból átvállalta a gyermek gondozását. Eszerint „anyasági” szabadságra mehet a gyermek apja, ha az édesanya meghalt, vagy az egészségi állapota nem teszi lehetővé a gyermekről való gondoskodást, vagy a szülők ilyen megállapodást kötöttek.

Szülés után hat héttel

Az apa leghamarabb a szülés után hat héttel igényelheti az anyasági támogatás kifizetését. „Az anyának általában 34, az apának csak 28 hétig folyósítható, egyedülálló apa esetében ez meghosszabbodhat 31 hétre. Egyszerre azonban a két szülő nem részesülhet a támogatásban” – magyarázta lapunknak Peter Višváder, az SP szóvivője.

Ha az édesanya meghalt, az apa felesége is vállalhatja a baba gondozását, és kaphat anyasági támogatást. Intézni ugyanúgy kell, mint az anyák számára, vagyis a munkaadó kitölti, majd postázza a megfelelő nyomtatványt az SP-be. „Amennyiben az apának folyósítják az anyasági támogatást, ez alatt az idő alatt az anyához hasonlóan kizárt járulékfizetési kötelessége van, vagyis a biztosítása nem szűnik meg, de járulékot nem fizet. Ha az apa utána gyesen lesz, azt is ugyanúgy kell intézni, mint az anyák számára” – részletezte az SP. (sza)

Ajánló