Szép szóval, majd fenyegetéssel is próbálták rábírni, hogy beszéljen, de másfél órán át csak nézhették

Hedvig nem állt szóba a pszichiáterekkel

Nyitra |

Malina Hedvig nem állt szóba a pszichiáterekkel, akik hat év után azt akarták megállapítani, milyen lelki- és elmeállapotban volt 2006 augusztusában. Törvényes jogával élve megtagadta a vallomástételt, mire az egyik orvos szakértő megfenyegette, hogy akár az intézeti  kivizsgálását is elrendelheti.

„Közöltem vele, hogy védencem az én javaslatomra nem fog vallomást tenni.  Az eddigi tapasztalatai alapján nincs semmi oka rá, hogy megbízzon a főügyészség által kiválasztott szakértőkben és az indítékaikban, ezért a játszmáikban sem kíván részt venni. Törvénytisztelő állampolgárként, természetesen, mindig megjelenik, ha beidézik, nyugodtan megfigyelhetik őt, de beszélni nem fog velük” – mondta Roman Kvasnica, aki kedden elkísérte védencét  Elena Mokrášová és Miroslav  Čerňan pozsonyi rendelőjébe.

A két hatósági szakértőt április végén a főügyészségi vizsgálatot vezető ügyész bízta meg Hedvig lelkiállapotának felülvizsgálatával. Többek között arra a kérdésre kellene választ adniuk,  volt-e Hedvignek valamilyen pszichiátriai betegsége 2006-ban, fel tudta-e fogni, mi történik vele, mennyire szavahihető,  lehetséges-e, a pszichiátere szuggerálta neki, hogy megtámadták.

További részletek az Új Szó szerdai számában!

 

 

Ajánló