Aki munkát keres, e héten Nyitrán megtalálhatja

Nyitra |
E héten nyílik az ország legrangosabb munkapiaci szakvására, a nyitrai Agrokomplex vásárvárosában megrendezett Job Expo.
A nyitrai munkapiaci börzén idén sem szednek belépőt
A nyitrai munkapiaci börzén idén sem szednek belépőt
Képarchívum
Több mint 200 cég ismerteti állásajánlatait. Az állásbörze elsősorban a pályakezdő fiataloknak lehet érdekes, nem szabadna kihagyniuk azonban az új munkalehetőségek iránt érdeklődő idősebb generációknak sem. 
 
Aki gyorsan szeretne munkához jutni, annak e héten valóban megéri ellátogatnia Nyitrára. Az április 27én és 28-án megrendezett Job Expo 2017 szakvásáron ugyanis Szlovákia legnagyobb autógyártói, iparvállalatai, a külföldi és hazai üzletláncok, a legnevesebb elektronikai és számítógépes cégek, energiavállalatok, pénzintézetek mutatják be aktuális állásajánlataikat. 
 
Nem hagyják ki a szakvásárt azonban a legjelentősebb munkaközvetítő ügynökségek, és az olyan piackutató és tanácsadó társaságok sem, mint amilyen a Trexima. Mihály Géza, a Trexima vezérigazgatója szerint ők a www.istp.sk álláskeresési és pályaválasztási rendszerükkel mutatkoznak be, amely személyre szabott munkaerőpiaci kínálatával és az állásajánlatok széles spektrumával nyerheti meg a szakvásár látogatóit. Honlapjukon 23 ezer munkáltató több mint 42 ezer állásajánlata található. Sikerüket mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az internetes felületüket havonta több mint 650 ezren keresik fel. 
 
A Job Expo 2017 keretében rendezik meg a nyitrai vásárvárosban a European Job Days 19. évfolyamát, amelyen többek között cseh, német, osztrák, svéd és finn cégek – köztük például a McDonald's étteremlánc német részlege – mutatják be munkaajánlataikat. Azoknak sem okoznak csalódást azonban, akik külföldön szeretnének munkát vállalni. A Job Expo munkapiaci börzével párhuzamosan rendezi az Agrokomplex a szakközépiskolások termékbemutatójának helyet biztosító kiállítást is, és a bemutatót természetesen ezúttal is számos előadás, szakmai konferencia fűszerezi, amelyeken a szlovákiai munkapiac aktuális problémáit veszik górcső alá. 
 
A Job Expo csütörtökön reggel kilenc és este hat, pénteken reggel kilenc és délután két óra között látogatható. A jó hír, hogy az Agrokomplex többi rendezvényével szemben ez teljesen ingyenes, vagyis nem szednek belépőt. Akik a gyerekeikkel érkeznek, azoknak nem árt tudniuk, hogy az M1-es pavilonban egy gyereksarkot is létrehoznak, ahol a gyerekek játszhatnak, érdekes programokon vehetnek részt, míg szüleik a számukra legmegfelelőbb állások közül válogatnak. (mi)

Ajánló